Garantie 2-5 jaar
Voor 23.59u besteld, morgen in huis*
Gratis verzending vanaf €49,95
Bezorging 7 dagen p.w.
Voor 23:59 besteld, morgen in huis.


Tips & inspiratie: LED verlichting voor in de badkamer


Bent u aan het klussen, verbouwen of gewoon op zoek naar een nieuwe LED lamp?

Wij van LedLampenDirect helpen u graag op weg door het grote bos van LED verlichting

Vindt u het ook zo lastig om de juiste verlichting voor in de badkamer te kiezen? De keuze is enorm en waar moet u nu juist op letten bij het kiezen van verlichting? Wij van LedLampenDirect snappen hoe lastig het soms kan zijn. Daarom helpen wij u op deze pagina stap voor stap naar de juiste LED lamp. Alles voor een gezamenlijk doel; een sfeervol en praktisch verlichte badkamer. In stap één starten we bij de basis en kiezen de fitting, vervolgens de IP waarde en als laatste de functie van de lamp. In de blogs leest u bijvoorbeeld alles over fittingen, wattages, praktische verlichting, sfeerverlichting en lichtkleuren. Komt u er na het lezen van deze tips toch niet uit of heeft u andere vragen? Onze LedLampenDirect LED experts kunnen u alles vertellen over LED verlichting in de badkamer. Aarzel niet om ze te vragen, want in het juiste licht is alles mooier!


Zo kiest u de juiste verlichting voor uw badkamer

Welke fitting heeft mijn lamp? Het is een belangrijk gegeven, aangezien LED lampen verkijgbaar zijn in verschillende fittingen. Een GU10 fitting past bijvoorbeeld niet in een GU5.3 fitting. Om te voorkomen dat u de verkeerde lamp besteld hebben onze LED experts hieronder alle veel voorkomende lampen met fittingen op een rijtje gezet. Daarnaast hebben zij een hier een uitgebreide blog over geschreven. Mocht u er niet uit komen of andere vragen hebben? Onze LED experts zijn hiervoor elke werkdag bereikbaar.  
Wat is een IP-codering?

 

Wanneer u verlichting in de badkamer aan gaat sluiten is het belangrijk om rekening te houden met de IP-codering van de lamp en/of het armatuur. Deze codering bestaat uit twee cijfers, waarbij het eerste cijfer de bescherming tegen stof aangeeft. Het tweede de bestandheid tegen vocht, dit cijfer is het meest belangrijk voor in de badkamer. Hoe hoger het cijfer, des te beter de bescherming. Daarnaast is de badkamer ingedeeld in verschillende zones, zoals op de afbeelding hiernaast aangegeven. De zone geeft aan welke IP-codering minimaal toegepast moet worden.

IP codering

Welke soort verlichting is geschikt?

Meer tips & tricks

Onze LedLampenDirect LED experts leggen u in deze blogs alle ins en outs uit over LED verlichting. Van het aansluiten van LED verlichting in de badkamer tot het kiezen van de juiste LED lamp, het komt allemaal aan bod. In de spotlights 

Deze producten uit ons ruime assortiment worden aanbevolen door onze LED experts. Speciaal voor u en perfect voor in de badkamer! Wilt u meer advies over welke LED verlichting geschikt is voor uw badkamer? Neem contact met ze op via telefoon, chat of e-mail voor een passend advies.

Creatief met waterdichte LED strips


Met een waterdichte LED strip creëert u luxe accenten voor een sfeervolle badkamer. LED strips zijn verkrijgbaar in een waterdichte variant en verschillende lichtkleuren. Neem een warme lichtkleur voor sfeer en plaats het in de douche, badrand, achter de spiegel of in het plafond. Het voordeel van YPHIX LED strips is dat deze dimbaar zijn met een inbouw muurdimmer of radiografische afstandsbediening.

Waterdichte LED strips
LED inbouwspot voor in de badkamer

Waterdichte inbouwspots 


Inbouwspots in uw badkamer zijn een moderne en strakke toevoeging van uw badkamerverlichting. Deze YPHIX LED inbouwspots zijn waterdicht, waardoor ze multifunctioneel zijn. De spots zijn geschikt voor in kleine inbouwruimtes in het plafond, maar ook in de muur of kleine nisjes. Daarnaast zijn ze dimbaar met een muurdimmer of een radiografische afstandsbediening. Ideaal! Door het Plug & Play systeem is het installeren ook nog eens super gemakkelijk.