3 redenen waarom LED verlichting de toekomst is.

LED verlichting toekomst

Vrijwel de gehele verlichtingsbranche is gek op één soort verlichting: LED. Alhoewel verlichtingsexperts vertrouwd zijn met de voordelen van LED verlichting zullen veel consumenten zich afvragen waarom deze nieuwe verlichtingstechnologie zo populair is. Daarom volgen hier drie redenen waarom LED de toekomst van verlichting is.

1. Betrouwbaarheid LED.

Zoals u wellicht weet is LED verlichting in feite tientallen jaren oud. Dit rijst de vraag: waarom neemt LED verlichting nu pas zo'n vlucht? Het antwoord is eenvoudig: betrouwbaarheid. Vroeger hadden LED lampen te kampen met een aantal technische problemen zoals oververhitting, een snelle achteruitgang van de lichtkwaliteit en een hoge kans op doorsmelten.

Gelukkig heeft de ontwikkeling van de LED lamp niet stilgestaan en is deze de laatste jaren flink gemoderniseerd. Moderne LED lampen hebben nu een buitengewoon lange levensduur, high-tech koelelementen om oververhitting te voorkomen en vormt het voor een lange tijdsperiode een kwalitatieve lichtbron. Nu dat LED verlichting betrouwbaarder is kunnen consumenten de voordelen van deze technologie ten volle benutten.

2. Rendement & Duurzaamheid LED.

Een combinatie van kostenreductie, verandering in wetgeving en de vraag naar duurzame technologie heeft ervoor gezorgd dat consumenten meer behoefte hebben aan verlichting met een zuinig energieverbruik. Sinds 1 september 2012 mogen er in de EU geen gloeilampen meer worden verkocht. Althans, de voorraden die de winkels nog hebben mochten nog worden verkocht tot 1 september van dit jaar. Daarnaast is de LED lamp natuurlijk vele malen energiezuiniger dan een gloeilamp. Dit is naast dat het goed is voor uw eigen portemonnee, ook nog eens goed voor het milieu. De EU verwacht dat de afschaffing van de gloeilamp een energiebesparing van 40TWh (terawatt hour) per jaar met zich meebrengt. Ofwel het verbruik van 10 miljoen Europese huishoudens.

Naast LED verlichting zijn er natuurlijk ook andere duurzame verlichtingstechnologieën, zoals spaarlampen en halogeen verlichting. Maar, LED-verlichting gaat veel langer mee. Een kwalitatieve spaarlamp kan 12.000 uur meegaan, maar een goede LED lamp kan langer dan 50.000 uur branden. Dankzij de indrukwekkende duurzaamheid en een lange levensduur is LED verlichting een zeer duurzame verlichtingstechnologie.

3. Flexibiliteit LED.

Sommige verlichtingstechnologieën hebben beperkingen zoals in de toepassing, kleurtemperatuur, of ontwerp. LED verlichting heeft deze problemen niet. LED technologie vindt u terug in straten en huizen en bestrijkt een enorm scala aan kleurtemperaturen van 2700K-6500K en is voor vrijwel elk armatuur verkrijgbaar.

Als u eens rondkijkt in uw huis zult u zien dat er veel plaatsen zijn waar LED verlichting kan worden toegepast. Van fel licht voor bijvoorbeeld in de keuken op uw werkblad, tot LED spots als sfeerverlichting in uw huiskamer.

Heeft u nog vragen over LED verlichting? Neem contact met ons op.

Delen: