LED verlichting is op heel veel verschillende manieren toe te passen. Zo kan het goed licht geven dat scherpe schaduwen creëert, mooi wanneer u bijvoorbeeld een kunstwerk wilt verlichten. Maar ook kan LED verlichting goed als werkverlichting. Denk aan verlichting onder uw keukenkasten, zodat u goede verlichting boven het aanrecht heeft om in te werken. Ook kan LED verlichting mooi als sfeerverlichting in bijvoorbeeld een koof in het plafond. LED verlichting kan eigenlijk overal!

Om gemakkelijk het juiste, gewenste licht te creëren zijn afdekkappen een oplossing:

Afdekkappen

Een afdekkap is een kap die u plaatst op het LED strip profiel waar de door u uitgekozen LED strip in zit. Een profiel zorgt voor de gewenste warmteafgifte, wat een optimale levensduur van uw LED strip garandeert. Een afdekkap beschermt uw LED strip tegen stof, stoten en voorkomt verblinding doordat er geen rechtstreeks oogcontact met LED’s plaatsvindt. Daarnaast is uw LED strip met een afdekkap gemakkelijker schoon te houden. Om u te helpen bij het kiezen van uw afdekkap leggen we uit welk effect de verschillende afdekkappen creëren.

Transparante afdekkappen

De naam zegt het eigenlijk al, maar een transparante afdekkap laat het licht glashelder door. Met deze afdekkap gaat er dus geen licht verloren en geniet u toch van de praktische voordelen van een afdekkap. U kiest voor een transparante afdekkap wanneer u de LED strip toepast voor directe verlichting, omdat u in deze situatie zoveel mogelijk licht wilt. Direct licht is licht dat vanuit een lichtbron rechtstreeks op een gebied of object komt. Bijvoorbeeld boven een werkplek.

Diffuse afdekkappen

Een diffuse afdekkap zorgt er naast de bovengenoemde praktische voordelen voor dat het licht van de LED strip wat matter wordt gemaakt. Wij raden u aan voor een diffuse afdekkap te kiezen wanneer de kans dat u in de verlichting kijkt groot is, maar u verblinding tegen wil gaan. Bijvoorbeeld bij het plaatsen van de LED strip(s) in het plafond.

Melkwitte afdekkappen

Een melkwitte afdekkap zorgt er door haar melkwitte kleur voor dat het licht van de LED strip diffuus wordt en u de LED’s op de strip niet ziet zitten. Dit geeft naast de eerder genoemde voordelen een extra luxe uitstraling. Een melkwitte afdekkap is bijvoorbeeld toe te passen in een trap, onder de keuken, bij het tuinpad en nog veel meer. Lees deze blog ter inspiratie voor het toepassen van LED strips in huis, of deze blog voor zaken waarop u moet letten wanneer u een LED strip aanschaft.

Heeft u nog vragen over de geschikte afdekkap voor in uw huis? Neem dan gerust contact op met onze LED specialisten via de klantenservice.