De lichtkleur van een LED lamp is al lang niet meer het “blauwe” licht wat vroeger nog wel eens te zien was. Toch horen we wel eens dat de lichtkleur nog wel wat warmer mag wanneer de lamp gedimd wordt. Dit horen we vooral wanneer er een dimbare halogeenlamp vervangen wordt. Wanneer u een halogeenlamp dimt, verkleurt hij naar een warmere kleur. Een LED lamp doet dit normaal gesproken niet, daarbij neemt alleen de lichtopbrengst af bij het dimmen.


Om deze reden heeft LedLampenDirect een mooi nieuw product van YPHIX toegevoegd aan het assortiment. Dit is de GU10 Naos DimFlame lamp. Kenmerkend aan deze lamp is dat hij verkleurt bij het dimmen. Op volle sterkte geeft hij licht in een mooie extra warm witte kleur (2700K). Dit is vergelijkbaar met een halogeenlamp van 50 Watt. Gaat u de lamp dimmen, dan zal hij geleidelijk verkleuren naar een warmere tint. Om uiteindelijk in de laagste stand te eindigen bij een extra sfeervolle kleur van 2200 Kelvin. De Naos DimFlame lamp is hiermee een ideale vervanger voor wie goed licht wilt, maar het ook prettig vindt het terug te kunnen dimmen naar een sfeervolle warme stand.


Kleurweergave

Naast dat het licht van deze lamp verkleurt bij het dimmen is ook de kleurweergave (CRI) van deze lamp erg hoog. Dit betekent dat kleuren beter en helderder overkomen bij het licht van deze lamp. Hierdoor is deze lamp ook zeer geschikt voor het uitlichten van bijvoorbeeld schilderijen. Verder heeft de lamp een lichthoek van 35° en is hij qua maat vergelijkbaar met een normale GU10 halogeenlamp.


Dimmen

Zoekt u een geschikte dimmer bij deze lamp kijk dan bij de omschrijving op de site. Hierin geven we advies voor de aanbevolen dimmer en hoeveel lampen u hier maximaal op kunt aansluiten. Heeft u verder nog vragen over de juiste verlichting voor uw situatie? Neem dan contact met ons op via onze live chat, telefoon of mail. We helpen u graag verder.