Geniet nog meer van je tuin met het aanbrengen van tuinverlichting. Door het aanbrengen van de juiste tuinverlichting verruim je je woning, kun je langer genieten van de zomer en breng je ook een stukje veiligheid aan. Ongewenst bezoek staat niet graag in de spotlight. Daarnaast zorgt een goede belichting van oprit en tuinpaden ervoor dat je je makkelijk in de tuin kunt bewegen. Maar hoe ga je te werk als je tuinverlichting wil aanbrengen? Wij van LedLampenDirect helpen je graag een handje:

Verleng je zomeravonden met LED tuinverlichting

Hou jij ook van die gezellige warme zomeravonden waarbij je met vrienden van lekker eten en een wijntje geniet? Dan is het wel zo fijn dat je elkaar later op de avond nog in de ogen kunt kijken. Door inbouwspots onder je overkapping, serre of tuinhuis te plaatsen combineer je sfeer met praktisch licht. Deze tuinspots kun je dimmen met bijvoorbeeld een muurdimmer of radiografische afstandsbediening. Dit is ook erg handig als je een spelletje, of iets anders gaat doen waarbij je veel licht nodig hebt.

De mooie bomen, borders en siergrassen licht je vanonder aan, door een prikspot of grondspot. Dit creëert mooie accenten en geeft de tuin een luxe uitstraling. Een handig trucje om de tuin groter doen lijken en diepte te geven is verlichting achter in de tuin aan te brengen. Hier kun je goed een staande buitenlamp voor gebruiken. Met een buiten wandlamp zorg je voor lichteffecten aan je woning, garage, schutting of omheining. Een up and down light creëert bijvoorbeeld een bijzonder luxe effect en laat de muur groter lijken.

Sfeer combineren met veiligheid

Wist je dat tuinverlichting voor veiligheid ook sfeervol kan zijn? Denk maar eens aan staande lampen die paden of een trapje verlichten. Kleine grondspots in een pad geven sfeervol licht en zorgen ervoor dat je je makkelijk door de tuin kan bewegen. Daarnaast kun je LED grondspots ook goed gebruiken voor het verlichten van een oprijlaan of oprit. Geen zorgen als je er overheen rijdt, ze kunnen makkelijk het gewicht van 10 auto’s aan!

Heb je een garage, gangetje of andere donkere plek en wil je licht als er beweging is? Dan is een breedstraler met bewegingssensor een goede optie en werkt effectief als schriklicht. Deze detecteert warmteverschillen, dus gaat niet aan bij bewegende takken of vallende bladeren. Daarnaast is een tuinverlichting bewegingsmelder ook ideaal als u nóg meer energie wil besparen. Verder ziet buitenverlichting bij de voordeur er uitnodigend uit, maar schrikt het ook ongewenste gasten af. Multifunctioneel dus!

Hoe kies ik de juiste LED verlichting voor in de tuin?

Allemaal leuk en aardig die verschillende buitenlampen, maar hoe weet ik welke geschikt zijn? Allereerst is het belangrijk om te kijken naar de IP codering van de buitenlamp. Deze codering bestaat uit twee cijfers en geeft aan hoe goed de lamp bestand is tegen vocht en stof. Het eerste cijfer geeft de stofdichtheid aan, het tweede de protectie tegen water. Hierbij geldt dat hoe hoger het cijfer des te beter de bescherming. Hieronder hebben wij in een afbeelding weergegeven welke IP waarde in ieder geval nodig is om op die plek veilig een buitenlamp te plaatsen.

En nu het aansluiten van je LED tuinverlichting!

Het aansluiten van LED lampen voor in de tuin is makkelijker dan gedacht! De YPHIX LED inbouwspots hebben bijvoorbeeld een Plug & Playsysteem. De spots en de voeding, driver, klik je met connectoren aan elkaar. Niks geen gedoe met het verbinden van kabels etc. Als je grondspots, wandlampen of staande buitenlampen aan gaat sluiten is het belangrijk om te letten op dat de kabelverbindingen waterdicht zijn met een kabelverbinder. Het is verstandig om de kabel minimaal een halve meter in te graven. Als je gaat tuinieren, gravende huisdieren hebt of spelende kinderen weet je zeker dat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan. Zo kun je lang genieten van de mooie YPHIX tuinverlichting.


Hulp nodig?

Ben je bezig met je tuinverlichting aanleggen, maar kom je er niet uit? Neem dan contact met ons op, we helpen je graag met advies en tips. Bij LedLampenDirect bestel je duurzame LED lampen voor in de tuin, waar je nog jarenlang plezier van hebt!