Besparen doet u juist nu: met LED.

Besparen doe je zo. Besparen doe je nu!

Een flinke besparing op de energiekosten realiseert u door uw huis efficiënt te belichten. Twijfelen is onnodig, want het is juist niet zonde om onzuinige lampen nu al te vervangen. Binnen korte tijd heeft u dit al ruim terugverdiend! Nieuwsgierig?

Vervangen door LED loont.

Inmiddels is het algemeen bekend dat gloeilampen de minst zuinige lichtbronnen zijn. De afgelopen jaren zijn deze lampen grotendeels uit de schappen van de winkel verdwenen, nu volgt halogeen. Toch branden er nog steeds gemiddeld 11 gloeilampen en 13 halogeenlampen in een Nederlands huishouden. Vervangt u 11 gloeilampen door LED varianten, dan zorgt dit voor een besparing van €179,70 per jaar en vervangt u 13 halogeenlampen dan scheelt dit gemiddeld €137,42 per jaar. Samen is dit een besparing van maar liefst €317,12 euro per jaar! Deze bedragen zijn gebaseerd op gloei-, halogeen- en LED lampen met 400 Lumen en 6 branduren per dag. 

Spaarlamp niet meer zuinig.

Voorheen werd een spaarlamp gezien als dé duurzame lichtbron. Echter is dit allang verleden tijd. Een spaarlamp is zuiniger dan een gloei- en halogeen lamp. Maar niet zo zuinig als een LED lamp. Ook duurt het even voordat een spaarlamp voluit licht geeft. Daarnaast functioneert de lamp slecht in de kou (dus niet geschikt voor in de tuin of schuur) en gaat de lamp sneller defect bij vaak aan- en uitschakelen. Ten slotte, bevat een spaarlamp een kleine hoeveelheid kwik waardoor een kapotte lamp met extra zorg dient te worden opgeruimd.

LED verlichting: aanschaf snel terugverdiend.

De aanschafprijs van een LED lamp is inderdaad duurder vergeleken met een gloei-, halogeen- en spaarlamp. Maar een LED lamp is 85% zuiniger dan een gloeilamp en 75% zuiniger dan een halogeenlamp. LED lichtbronnen verbruiken immers veel minder stroom. Daarnaast gaat een LED lamp 15.000 tot 50.000 branduren mee. Dit terwijl een gloeilamp slechts 1000, halogeen 2000 en een spaarlamp 10.000 branduren meegaan. Een LED lamp heeft u dus met gemak binnen korte tijd terugverdiend!

LEDdirect, direct goed licht.

Benieuwd naar het assortiment? Bekijk dan direct ons assortiment LED lampen. Ga voor een nóg grotere besparing naar de aanbiedingen.

Delen: