LED verlichting in en om het huis zijn we inmiddels mee bekend. Ook hebben we het afgelopen jaar kunnen zien dat steeds meer gemeenten zijn overgestapt op de populaire leds. Er is zich nu een nieuwe trend aan het ontwikkelen waarbij LED ingezet wordt als medicatie.


Winterdip

In het donker naar uw werk, in het donker weer terug naar huis. De herfst en winter zijn donkere dagen en gevoelsmatig duren ze ook langer. We brengen meer tijd binnenshuis door, meestal in een slecht verlichte omgeving, en in de vrije tijd hangen we uren voor de TV of struinen we op internet. De biologische klok van ons lichaam raakt door deze veranderingen van slag waardoor er stofjes in het lichaam op het verkeerde moment of juist helemaal niet worden aangemaakt. Door het verkeerd of helemaal niet aanmaken van die stofjes kunnen er symptomen als moeheid, somberheid en weinig energie ontstaan.


Lichttherapie

Om de biologische klok van het lichaam weer op de rit te krijgen kunt u gebruik maken van lichttherapie met LED lampen. Dit is een veilige en natuurlijke manier om uw bioritme te herstellen. Lichttherapie in de vroege ochtend onderdrukt o.a. het slaaphormoon melatonine en resulteert in extra energie, een betere stemming gedurende dag en verbetert het slaappatroon.


Huidconditie

Nu weet u al wat meer over de mogelijkheden van LED en uw gezondheid, maar ook binnen de cosmetische wereld vindt LED steeds meer zijn weg. Zo kan LED een oplossing zijn bij de behandeling van acne of om de algehele conditie van de huid te verbeteren. Om de conditie van de huid te verbeteren wordt er gebruik gemaakt van 2 kleuren, blauw en rood. Blauw zorgt ervoor dat het licht alleen aan de oppervlakte van de huid zijn werk doet en is daardoor ideaal voor de behandeling van huidvlekken en oneffenheden zoals vervuilde poriën. Rood licht dringt dieper de huid binnen en stimuleert de productie van fibroblasten bij de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid strakker en voller wordt. Daarnaast wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd en is ideaal voor de behandeling van pigmentvlekken, wondjes, huidverslapping, et cetera.


Badkamer

Voor LED lampen die bij lichttherapie en verbetering van uw huid noodzakelijk zijn kunt u het beste om advies bij uw huisarts vragen, deze zal u de nodige voorlichting geven en bekijken welke oplossing voor u het meest ideaal is.

Om de juiste sfeer te creëren, bijvoorbeeld bij LED badkamerverlichting, kunt u gebruik maken van LED spots of LED strips.