LED strips zijn veelzijdiger dan men denkt! We zien LED strips tegenwoordig steeds vaker in allerlei ruimtes. Bijvoorbeeld in de woonkamer, keuken, slaapkamer, werkruimte, maar ook in de badkamer en tuin! Daarnaast zijn er veel verschillende soorten LED strips. Bent u op zoek naar ideeën om uw huis sfeervoller te maken? In deze blog vindt u tips voor het kiezen van de juiste LED strip en meer dan 25 ideeën voor toepassingen!

 

De specificaties

Voordat u een LED strip gaat kopen is het belangrijk om naar de specificaties te kijken van de strip. Want welke LED strip is geschikt? Bij LedLampenDirect vindt u LED strips in 12V en 24V. 12V wordt geadviseerd als u de LED strip als sfeerverlichting toe gaat passen. 24V daarentegen kan dankzij de hoge lichtopbrengst als hoofdverlichting worden gebruikt. Wat wordt aangegeven met SMD? SMD geeft aan hoeveel LED’s per meter op de strip zitten. Hoe meer LED’s des te egaler de lichtlijn zal worden. Het getal daarna, zoals 5050 of 2835 is de afmeting van het Ledje op de strip. De YPHIX LED strips zijn 5 meter en gemakkelijk in te korten. Er staat namelijk een schaartje afgebeeld op de strip, hier mag u knippen. Alle YPHIX LED strips zijn eenvoudig te bevestigen door de sterke plakrand op de achterkant van de strip.

Naast inkort baar zijn alle YPHIX LED strip dimbaar, bijvoorbeeld met een dimmer in de muur of radiografische afstandsbediening.

De lichtkleur is ook een belangrijke specificatie. Er zijn namelijk LED strips in verschillende wittinten en RGB strips die meer dan 1 miljoen kleuren geeft. Voor sfeervol licht kunt u warm wit of extra warm wit nemen. Een LED strip daglicht wit is perfect om bij te werken. Er is dus altijd wel een geschikte LED strip!  

 

Voor elke ruimte een oplossing

Voor welke ruimte wilt u een LED strip kopen? In het ruime assortiment vinden we namelijk ook een LED strip geschikt voor vochtige ruimtes als badkamer en in de tuin. Deze IP68 strip is gehuld in siliconen, wat het waterdicht maakt. IP staat voor de stof- en waterdichtheid, een IP20 bijvoorbeeld is niet waterdicht. Gaat u een LED strip plaatsen in een ronde vorm of met veel hoeken? Dan is er een super makkelijke te installeren LED strips die hier speciaal voor is ontworpen.

Tip: Bekijk onze inspiratiepagina’s voordat u een LED strip gaat kopen. Hier vindt u meer voorbeelden over de toepassing van LED strips.

 

Ideeën

Een badkamer als die van een luxe villa? U maakt het door een strip onder de badrand, achter de spiegel, onder het badmeubel of in het plafond te maken. Deze veranderingen zijn door de plakstrip op de achterkant heel eenvoudig te realiseren. Gaat u de badkamer verbouwen? Voor een nóg specialer effect plaatst u een strip in de douchemuur of in de vloer.

Na een drukke dag ploft u eindelijk op de bank. Even tijd voor uzelf. Hierbij is sfeerverlichting erg belangrijk. Met een LED strip achter de bank, tv, schilderij of in de kast geeft u uw woonkamer iets speciaals. Creëer met kleuren de ideale setting voor onbeperkte ontspanning.

De keuken is een dynamische plek. Van snel ontbijten naar lang tafelen met vrienden en familie. Geef daarom de keuken wat extra luxe met een LED strip in en onder de keukenkastjes, onder het kookeiland of als werkverlichting. Kies hiervoor een kleuren strip of eentje met een warm witte lichtkleur.

In de slaapkamer worden veel emoties gedeeld, waarbij het licht sfeervol en praktisch moet zijn. Een LED strip is hierbij een goede toevoeging. Bijvoorbeeld achter het bed, in de kledingkast of walk-in-closet, maar ook onder het bed. Een voordeel van een LED strip onder het bed is dat u altijd wat verlichting heeft als u ’s nachts eruit moet en uw partner niet wakker wilt maken. Voor oudere mensen en kinderen kan het een goede oplossing zijn als nachtlampje of anti struikel licht.

LED strips zijn niet alleen geschikt voor binnen gebruik. Gehuld in waterdicht siliconen zijn ze ook toepasbaar in de tuin, balkon, vijver, onder de veranda of overkapping, of in het tuinhuisje. Een makkelijke manier om tuinverlichting aan te leggen en ook nog eens super sfeervol!

Verder zijn LED strips perfect voor in een gameroom, mancave, bar, caravan, camper, boot, vrachtwagen of in de trap.

Dus, waar gaat u een LED strip plaatsen? Stuurt u een foto als het project af is? Wij zijn erg benieuwd en kijken uit naar het mooie resultaat!

Meer weten over welke LED strip geschikt is? Onze LED experts beantwoorden graag al uw vragen!