Dé plek waar je samenkomt en geniet van lekker eten en gezelligheid, maar ook in alle haast ’s ochtends je ontbijt klaarmaakt. De keuken. Ook wel het hart van het huis genoemd. Goede keukenverlichting in daarom erg belangrijk. In deze blog laten we u zien hoe goede werkverlichting te combineren is met sfeerverlichting.

De juiste werkverlichting

Als u aan het koken bent is het belangrijk dat hier goede verlichting bij is. Niemand wil zich in de vingers snijden of ongaar vlees/ vis serveren. Schaduwen heeft u dus liever niet op het werkblad of fornuis. Kies daarom LED verlichting met een smalle gerichte lichtbundel. Hiervoor kunt u goed onze YPHIX LED inbouwspots of de complete LED keukenkast verlichting voor gebruiken. De LED inbouwspots zijn kantelbaar en daarom goed te richten. Daarnaast zijn ze door het Plug & Playsysteem ook nog eens super gemakkelijk te installeren. Het voordeel van de LED keukenkast verlichting onderbouw is dat deze uit te breiden is met sensoren en touch dimmer. Ideaal als u met vieze handen de verlichting wilt bedienen.

FF dimmen

Naast goede werkverlichting is het ook belangrijk dat u gezellig licht heeft om bij te relaxen. Dit kunt u eenvoudig creëren met een dimmer en LED spot met een warme lichtkleur. Er zijn verschillende manieren om LED keukenverlichting te dimmen. Denk bijvoorbeeld aan een inbouw muurdimmer die u kunt plaatsen op de plek van de schakelaar, of een dimmer met radiografische afstandsbediening. Zo zijn ook de spots onder de keukenkast te dimmen!

Vergeet de LED strip niet

Wilt u liever overal licht onder het keukenkastje? Een LED strip is hier uitstekend geschikt voor! Onze YPHIX LED strips zijn ook te dimmen met een muurdimmer, touch dimmer en radiografische afstandsbediening. U kunt zo goed switchen tussen fijn werklicht en sfeerlicht. Plaats de LED strip in een profiel met afdekkap voor een mooie strakke afwerking. Ook kunt u de oppervlakte goed schoonhouden, wat belangrijk is voor in een keuken.

Meer weten over welke LED verlichting nog meer geschikt is voor in de keuken? Onze LED experts beantwoorden graag al uw vragen!