Color Kinetics

's Werelds meest beroemde kantoorgebouw de Empire State Building (ESB) heeft besloten de torenverlichting te moderniseren en hebben daarbij gekozen om met de leider in de LED industrie samen te werken, Philips. Zij hebben hierbij gekozen voor de innovatieve, intelligente led verlichting oplossing van Philips Color Kinetics (PCK). Deze zijn in mei al geplaatst, maar ze hebben besloten de maar liefst 1200 computer gestuurde lampjes nu pas te onthullen.

Alicia Keys

Afgelopen maandag werd in samenwerking met Clear Channel Media en Entertainment en 14-voudig Grammy Award winnares Alicia Keys een cadeautje aan New York City en de wereld gegeven door de onthulling van ESB zijn nieuwe one-of-a-kind LED toren verlichting met de allereerste lichtshow. Om 21 uur mocht Alicia Keys de schakelaar omzetten om de lichtshow te starten, dit gebeurde live in de studio van Clear Channel Media. De verlichting was gesynchroniseerd met 2 nummers van haar nieuwe album.

State of the art

Het state of the art dynamische verlichtingssysteem van PCK is uniek voor ESB en maakt het mogelijk om een lichtshow op maat neer te zetten en ze hebben keuze uit een palet van meer dan 16 miljoen kleuren die in grenzeloze combinaties geprogrammeerd en aangepast kunnen worden, zoals rimpelingen, cross-fades, schitterringen, chasers, sweeps, flitsen en uiteen spatten. In aanvulling op meer controle en het beheer van de verlichting, zal het nieuwe geautomatiseerde systeem superieur licht en levendigheid in realtime leveren, in tegenstelling tot de vorige schijnwerpers.

6 mannen

Deze 1200 nieuwe lampen vervangen de oude 546 lampen die de toren voorheen deden oplichten. Deze nieuwe lampen zorgen voor een besparing van maar liefst 70% aan elektriciteit. Daarbij waren er met de oude lampen de gehele dag 6 mannen in de weer om met de hand de diverse kleurfilters te wisselen om de wolkenkrabber te voorzien van een andere kleur tegen de nachtelijke hemel.

34.000

De innovatieve, intelligente led verlichting oplossing van Philips Color Kinetics zijn al bij meer dan 34.000 transformatieve, high-profile installaties over de hele wereld in gebruik. Nu is de expertise gebruikt om het Empire State Building welbekende lichtsysteem meer flexibel, meer dynamisch en meer dramatisch te maken dan ooit daarvoor.

LED strips

De LED strips van Ledlampendirect geven dankzij hun 30 stuks 5050RGB SMD's per meter vele kleuren weer en dat met een verbruik van slechts 7,2 Watt per meter. De LED Strips zijn eenvoudig zelf per 10 centimeter in te korten, zijn waterdicht dankzij een kristalheldere epoxy met silicone coating, IP68. Voor eenvoudige montage van deze Ledstrip wordt er een dubbelzijdige plakstrip bijgeleverd. De SMD LED's zijn aangebracht op een witte strip voor optimale lichtweergave.