Toegevoegd aan onze collectie: inbouwspot zwart

Inbouwspots worden al jarenlang gebruikt om verschillende ruimtes in en om het huis te voorzien van verlichting. De spot is zo populair, omdat hij past in elke woonstijl, geschikt is voor elke ruimte en omdat u enkel een randje van de spot in het plafond ziet zitten. De moderne inbouwspot gaat ook met de tijd mee, waardoor we ons assortiment hebben uitgebreid met inbouwspots in de kleur zwart en zwarte LED-inbouwspots. Dé trend als het gaat om verlichting. Maar waar zijn deze zwarte inbouwspots nou goed te plaatsen? In deze blog geven onze LED-experts een paar interieurtips met betrekking tot de inbouwspot in zwart.

Allereerst beginnen we met het onderscheiden van onze zwarte inbouwspots in twee groepen, namelijk de LED-inbouwspots en de “normale” inbouwspots.

LED-inbouwspots

Deze zwarte inbouwspots hebben een geïntegreerde LED en hebben maar weinig inbouwhoogte nodig. Ideaal voor in een verlaagd plafond, plank in een kast, onder keukenkastjes en koofverlichting. Daarnaast zijn de zwarte LED-inbouwspots van YPHIX ook geschikt om in de badkamer en buitenshuis te plaatsen. De IP-waarde is namelijk 65, wat aangeeft dat de spot sproeiwaterdicht is.

Inbouwspots

In tegenstelling tot de LED-inbouwspots hebben de inbouwspots geen geïntegreerde LED-lamp. U heeft hiervoor dus een losse LED-lamp nodig. Dat maakt ook dat deze minimaal 15cm inbouwhoogte nodig heeft (de ruimte boven het plafond). Deze combinatie is niet standaard geschikt voor in de badkamer of buitenruimte. Een aantal van onze YPHIX zwarte inbouwspots zijn uitgevoerd met een glasplaatje in de spot. Hierdoor is de IP-waarde 54, wat spatwaterdicht betekent. Let bij de aanschaf van de inbouwspot dus goed op de specificaties.

Zwarte inbouwspots zijn populair omdat er tegenwoordig ook steeds vaker wordt gekozen voor andere zwarte accenten in het interieur. Denk hierbij aan zwarte kranen, zwarte deurlijsten, zwarte plinten en andere zwarte accessoires. Zwarte inbouwspots hoeven niet per sé een zwarte ondergrond te hebben. In combinatie met een witte, betonlook of houten ondergrond brengt de zwarte spot een bijzonder accent aan in de ruimte. Met een neutrale kleur als zwart, geeft het de ruimte een heel ander effect.

Badkamer spots zwart

Heeft u zwarte accenten in de badkamer? Daar passen badkamer spots in zwart erg goed bij! Zwarte inbouwspots vindt u bij ons in het assortiment in het rond en vierkant. Kijk daarvoor bij de LED-inbouwspots. Het voordeel van deze zwarte LED-inbouwspots voor in de badkamer, is dat ze waterdicht zijn.

Zwarte opbouwspots

Heeft u geen zin om in het plafond te boren en wilt u wel zwarte accenten in uw verlichting? In ons assortiment vindt u naast de zwarte inbouwspots ook zwarte opbouwspots. Deze zwarte plafondspots bevestigt u eenvoudig tegen het plafond en zijn verkrijgbaar in een ronde en vierkante uitvoering. Al onze zwarte opbouwspots worden geleverd inclusief een GU10 en GU5.3 fitting. U heeft dus zelf de keuze of u uw verlichting op 230V of 12/24V ­wilt.