Zwarte LED inbouwspots

(LED) Inbouwspots worden al jarenlang gebruikt om verschillende ruimtes in en om het huis te voorzien van verlichting. De spot is zo populair omdat hij in elke woonstijl past, geschikt is voor elke ruimte en u enkel het randje van de spot in het plafond ziet zitten. Dit geeft een strakke, afgewerkte look. De inbouwspots gaan ook met de tijd mee, waardoor we ons assortiment hebben uitgebreid met zwarte inbouwspots en zwarte LED inbouwspots. Natuurlijke, duurzame materialen en kleuren zijn erg trendy. Een zwarte LED spot gaat dus zeker mee met dé trend als het gaat om de verlichting. In deze blog geven onze LED experts een paar interieurtips met zwarte inbouwspots, zodat ook uw huis trendy, mooi én duurzaam verlicht is dit seizoen.

Allereerst beginnen we met het onderscheiden van onze zwarte inbouwspots in twee groepen, namelijk de inbouwspots en de LED inbouwspots:

Inbouwspots

Inbouwspots hebben géén geïntegreerde LED lamp. U heeft hier dus een losse LED lamp voor nodig die u in de inbouwspot kunt bevestigen, schaf deze dus apart aan. Dat maakt ook dat deze spot minimaal 15cm inbouwhoogte nodig heeft (de ruimte boven het plafond). Deze combinatie is niet standaard geschikt voor in de badkamer of buiten. Een aantal van onze YPHIX zwarte inbouwspots zijn uitgevoerd met een glasplaatje in de spot, waardoor de IP waarde 54 is. Dit betekent dat de spot spatwaterdicht is, maar dus niet waterdicht. Let dus goed op de specificaties van de inbouwspot bij het aanschaffen ervan, vooral wanneer u van plan bent de inbouwpots te installeren in een vochtige ruimte. Dan is een IP waarde van 65 van belang. Een voordeel van de inbouwspot, zonder geïntegreerde LED, is dat ze geen driver of transformator nodig hebben in combinatie met een GU10 lamp. Het is ook mogelijk om er een GU5.3 lamp in te plaatsen, maar in dit geval is een transformator wel nodig. Een ander voordeel van de inbouwspot is dat u, wanneer er een lampje kapot gaat, alleen het lampje kunt vervangen en de inbouwspot kunt laten zitten. Bij een LED inbouwspot moet u de complete spot eruit halen en een nieuwe plaatsen wanneer deze kapot gaat.

 

LED inbouwspots

Deze inbouwspots hebben een geïntegreerde LED en hebben maar weinig inbouwhoogte nodig. Ideaal voor in bijvoorbeeld een verlaagd plafond, plank in een kast, onder keukenkastjes of als koofverlichting. Daarnaast zijn de zwarte LED inbouwspots van YPHIX ook geschikt om in de badkamer of als buitenverlichting te plaatsen. De IP waarde is namelijk 65, wat aangeeft dat de spot sproeiwaterdicht is. Ideaal dus wanneer u gemakkelijk een waterdichte LED verlichting wilt installeren.  Ook zijn de LED inbouwspots dimbaar.

 

Dimmen van LED inbouwspots

De LED inbouwspots zijn dimbaar, de inbouwspots zonder geïntegreerde LED lamp niet. Er zijn verschillende manieren om uw LED inbouwspots te dimmen. U kunt ervoor kiezen om een LED dimmer 230V te koppelen aan uw LED inbouwspots, deze kunt u met ieder afdekraam naar wens combineren. Dit is een dimmer die u aan uw muur kunt bevestigen zodat u kunt klikken en draaien om de verlichting naar wens te dimmen.

Naast de LED dimmers 230V, kunt u uw LED inbouwspots dimmen door middel van een YPHIX LED dimmer die u kunt bedienen met verschillende soorten bedieningspanelen. Let hierbij op welke dimmer van deze soort bij uw spots past, 700 mA of 350mA. Dit staat in de specificaties van de LED inbouwspots en de juiste dimmer staat aangegeven bij ‘gerelateerde producten’ op de productpagina van uw favoriete LED inbouwspots. Deze dimmers zijn te combineren met een radiografische afstandsbediening, een wandbedieningspaneel en/of een pulsschakelaar. Met deze soort dimmer zijn een aantal mogelijkheden. Zo kunt u meerdere dimmers in één zone programmeren, meerdere dimmers afzonderlijk dimmen/schakelen, zodat u groepen in uw verlichting creëert met één afstandsbediening (maximaal 5). Een dimmer kan aangestuurd worden door meerdere dimmers en u kunt uw radiografische afstandsbediening ook in combinatie met een pulsschakelaar of wandbedieningspaneel gebruiken.

 

Inspiratie voor styling interieur met zwarte spots

Zwarte inbouwspots zijn populair omdat er tegenwoordig vaak wordt gekozen voor zwarte accenten in het interieur. Bij bijvoorbeeld een industriële of klassieke woonstijl kan het passen bij de rest van het interieur. Denk hierbij aan zwarte kranen, zwarte deurlijsten, zwarte plinten en zwarte accessoires. Zwarte inbouwspots hoeven niet per sé een zwarte ondergrond te hebben. In combinatie met een witte, beton look of houten ondergrond brengt de zwarte spot een bijzonder accent aan in de ruimte. Met een neutrale of luxe kleur als zwart, geeft het de ruimte een heel ander effect dan bijvoorbeeld een witte inbouwspot.

 

Zwarte inbouwspots in de badkamer

Onze zwarte LED inbouwspots zijn sproeiwaterdicht. Dit betekent dat u ze ook in uw badkamer kunt plaatsen, wat zorgt voor een stoer en luxe effect. Wij bieden de inbouwspots aan in een ronde vorm en in een vierkante vorm. Kijk daarvoor op de pagina van de zwarte LED inbouwspots in onze webshop. De IP waarde van de zwarte LED inbouwspots is IP65. Bij de IP waarde van een LED lamp staat het eerste cijfer achter ‘IP’ voor de bescherming tegen stof en het tweede cijfer voor de bescherming tegen water. Hierbij kan het eerste cijfer oplopen van 0 t/m 6, waarbij 6 betekent dat de lamp helemaal stofvrij is. Bij het tweede cijfer lopen de cijfers van 0 t/m 9. Wanneer het tweede cijfer 9 is, is de lamp dus helemaal vochtdicht. De zwarte LED inbouwspot heeft IP-waarde 65, wat betekent dat de spot stof- en sproeiwaterdicht is.

 

 

Zwarte opbouwspots

Heeft u geen zin of niet de mogelijkheid om in het plafond te boren, maar wilt u wel graag die mooie zwarte accenten in uw verlichting? In ons assortiment vindt u ook zwarte opbouwspots. Deze bevestigt u eenvoudig tegen het plafond en zijn verkrijgbaar in een ronde en vierkante uitvoering. Al onze zwarte opbouwspots worden geleverd inclusief een GU10 en GU5.3 fitting. U heeft dus zelf de keuze of u 230V of 12/24V verlichting wilt. Wanneer u een lamp heeft met 230V, kunt u deze direct op het stopcontact aansluiten. Maar wanneer u een lamp heeft met 12V of 24V, dan heeft u een transformator of driver nodig. De transformator zorgt ervoor dat stroom wordt omgezet van 230V naar 12V of 24V.