LED op TV

LED verlichting is beter voor het milieu en draagt bij aan het verlagen van de energierekening. Het programma klus je rijk van RTL4 is hier geheel aan gewijd.


Uitdaging

Aan het programma “klus je rijk” nemen een drietal gezinnen uit verschillende gemeenten deel. Zij gaan hierin 8 weken lang de uitdaging aan om hun energierekening fors taan het zakken te krijgen. Het gezin dat uiteindelijk het beste resultaat weet te behalen en het meeste enthousiasme weet los te maken voor besparing bij anderen, wint een bedrag van maar liefst € 10.000,-.


Bijzondere woningen

Naast de woningen van de deelnemers zijn er ook een aantal bijzondere woningen die in beeld komen waarbij er gekeken gaat worden hoe energie te besparen. In een van de uitzendingen zijn bij de uitdagende woning, een watertoren in Oostburg, een zonneboiler, collector en een PV-systeem geleverd. Tevens is er gekeken bij Prototype 1 van Concept House Village (CHV). CHV is een initiatief van CityPorts Academy Rotterdam en wordt uitgevoerd door Hogeschool Rotterdam, TU Delft en Woonbron. Op het gebied van energiegebruik zijn de woningen geheel zelfvoorzienend en bij de realisatie van de bouwdelen wordt zorgvuldig rekening gehouden met milieuaspecten. Het is een unieke, gebruiker georiënteerde testomgeving voor duurzaam bouwen, wonen en duurzame gebiedsontwikkeling.


Duurzaam wonen

Duurzaam wonen is een van de punten die vandaag de dag zeer belangrijk zijn bij de aanschaf of het verbouwen van een woning. Daarom is eind januari het platform Duurzaam Wonen geïntroduceerd, dit is een multimediaal consumentenplatform over duurzaam wonen. Het doel van dit platform is om woningeigenaren in Nederland naast het enthousiasmeren voor duurzaam wonen, hen ook aan te zetten tot het nemen van concrete acties. Vanaf medio april zal dit multimediale platform live gaan: www.langlevejehuis.nl.


RTL 4 klus je rijk actie

In het programma klus je rijk op RTL 4 heeft LedLampenDirect een aantal producten uit het assortiment laten zien. Op alle getoonde producten geldt een extra actie tarief voor de gehele maand februari in 2013. Er is rekening gehouden met diverse elementen die tijdens het verbouwen en veranderen van lichtbron van belang kunnen zijn, te denken aan inbouwspots, dimbare LED lampen en LED strips.