LED brengt sfeer in Nederland.

LED brengt sfeer in Nederland, Park Wijhezicht

De gemeente Olst-Wijhe had besloten om voor de realisatie van de nieuwbouwwijk Park Wijhezicht de aanloop naar het landhuis op het park te voorzien van een goede waterafvoer en sfeervolle verlichting. De bouw van de wijk zal starten in 2013.

Plein.

2 maanden lang heeft een proefmonster voor de verlichting op het gemeentekantoor van de medewerkers gestaan, het proefmonster heeft inmiddels de bijnaam landingsbaan gekregen. Na afloop van die 2 maanden is besloten het product daadwerkelijk af te nemen voor de realisatie van de sfeerverlichting op het plein en de route naar Villa Wijhezicht. In combinatie met Cortenstaal wat de eigenschap heeft dat het gaat roesten en de koude witte LED kleur waarvoor gekozen is, krijgen het plein en de route de klassieke en mysterieuze uitstraling waarnaar we op zoek zijn.

LED lijnen.

Een goede lichtkwaliteit was een belangrijk punt waaraan de verlichting aan moest voldoen. Het was de bedoeling dat het plein en het landhuis in een lijn met de Langstraat in het dorp zou lopen. Door een astroklok schakelt de verlichting een uur voor zonsondergang automatisch aan en een uur voor zonsopgang weer uit. Met evenementen is de mogelijkheid om de verlichting op eenvoudige wijze handmatig te bedienen.

Aanleg.

In goed overleg met de aannemer en de gemeente is er een kabel- en legplan aangeleverd, de combinatie van goot en de LED-line was dan ook gemakkelijk aan te brengen. Het materiaal voldeed precies aan alle gestelde eisen en er zaten duidelijke instructies bij waardoor het aanleggen door de aannemer in een snel tempo kon worden uitgevoerd. Als laatste zijn de 2, maar liefst 130 meter lange, LED-lines geplaatst en aangesloten op de centrale schakelkast op het plein.

Geslaagd.

In de gemeente Olst-Wijhe spreken ze van een succesvol en zeer geslaagd project. Er is een goede samenwerking geweest met alle betrokken partijen, het project is vanaf het begin tot het einde goed begeleid en met oog voor elkaar.

Heeft u nog vragen? Neem gerust contact op met onze LED experts, zij helpen u graag!

LED verlichting:

Inbouwspot Modena rond aluminium kantelbaar met klemveren
  • GU5.3 en GU10 fitting
  • Afmeting: Ø 92mm x 25mm
  • Zaagmaat: Ø 80mm
€ 14,99 € 12,39
Vanaf € 14,69
Inbouwspot Bolzano rond zwart extra verdiept met bladveren
  • GU10 fitting
  • Afmeting: Ø 82mm x 41mm
  • Zaagmaat: Ø 70mm
Aanbiedingsprijs € 8,99 € 7,43 Normale prijs € 9,99 € 8,26
LED strip 5m 24V RGB IP20 300 SMD 5050 LEDS
  • RGB LED strip, IP20
  • Verbruik 14,4W/m, 760lm/m
  • Afm. 5000mm x 10mm x 2,2mm
€ 64,99 € 53,71
Vanaf € 63,69

Delen: