LED Strips kunnen op veel verschillende manieren worden toegepast. Ze zijn zeer geschikt voor gebruik als sfeerverlichting. Vaak worden LED Strips in combinatie met een profiel gebruikt voor een mooie afwerking. LED Strips kunnen op verschillende manieren gebruikt worden in een woning, maar ook in bijvoorbeeld een restaurant of winkel. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van de inzet van LED Strips.


LED Strips in een restaurant

De sfeer in het restaurant wordt door veel mensen ongetwijfeld als één van de belangrijkste aspecten bevonden bij de keuze voor een restaurant. Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer. Om de juiste sfeer te creëren kunnen LED Strips dan ook uitstekend werken. Zo kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om dimbare LED Strips aan het plafond te gebruiken, waarmee de juiste lichtinval en sfeer boven de tafels gecreëerd kan worden. Maar LED Strips beperken zich niet alleen tot het plafond, ze zijn ook uitermate geschikt om bijvoorbeeld een opvallend verlichte bar te creëren. Hierbij kunnen verschillende kleuren LED Strips gebruikt worden om bijvoorbeeld een sfeervolle rood verlichte bar te realiseren.


LED Strips in een winkel

Een mooi interieur van een winkel is één van de dingen waar een winkelier aandacht aan moet besteden. In een winkel is het niet alleen belangrijk om de juiste sfeer te creëren, het is ook belangrijk dat producten goed verlicht worden. Met LED Strips kunnen accenten aangebracht worden in en buiten de winkel. Zo kunnen LED Strips toegepast worden om in bepaalde hoeken een kleurrijke uitstraling te creëren, displays of vitrines te verlichten of als sfeerverlichting van bijvoorbeeld een roltrap. Aan de buitenkant van de winkel zouden LED Strips gebruikt kunnen worden om op te vallen tussen andere winkels.


LED Strips in een woning

LED Strips kunnen in een woning eigenlijk in vrijwel elke ruimte gebruikt worden. In de woonkamer, keuken, badkamer, toilet, hal of op de trap, de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarbij kan ervoor gekozen worden om witte of warme kleuren te gebruiken, maar ook om met fellere kleuren een speciaal effect te creëren. Dit kan bijvoorbeeld ook gerealiseerd worden door indirect licht te creëren achter de tv of achter meubels. De LED Strips kunnen ook onder een zwevend (tv-)meubel gebruikt worden. Let er bij gebruik in de badkamer wel op dat u (spat)waterdichte LED strips gebruikt van minimaal IP54. Dan weet u zeker dat ze in een vochtige ruimte als de badkamer goed blijven functioneren.

Uiteraard zijn er nog talloze andere voorbeelden waar LED Strips (voor) gebruikt zouden kunnen worden. Heeft u hier een vraag over of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!