25+ toepassingen van LED strips in en rondom huis.

LED strips in huis

LED strips zijn veelzijdiger dan men denkt! We zien lichtstrips, zoals ze ook wel worden genoemd, tegenwoordig steeds vaker in allerlei ruimtes. Bijvoorbeeld in de woonkamer, keuken, slaapkamer, werkruimte, maar ook in de badkamer en tuin! Daarnaast zijn er veel verschillende soorten LED strips. Bent u op zoek naar ideeën om uw huis  sfeervoller te maken? In deze blog vindt u tips voor het kiezen van de juiste LED strip en meer dan 25 ideeën voor toepassingen!

Verschillende soorten lichtstrips.

Voordat u een LED lichtstrip gaat kopen is het belangrijk om naar de specificaties te kijken van de strip. Want welke strip is geschikt? Bij LEDdirect vindt u lichtstrips in 12V en 24V lichtstrips. 12 volt wordt geadviseerd als u de ze als sfeerverlichting toe gaat passen, de lichtopbrengst van deze lichtstrips is namelijk wat minder. 24V LED strips daarentegen kunnen dankzij de hoge lichtopbrengst als hoofdverlichting worden gebruikt. Dit is het eerste belangrijke onderscheid.

Wat betekent SMD.

SMD staat voor Surface Mounted Device en geeft aan dat de LED lichtbron óp de printplaat is aangebracht. SMD wordt vaak gevolgd door een getal en dat zegt iets over de afmeting van de LED op de strip. Verder verschilt het hoeveel LEDs er op een strip zitten. Hoe meer LEDs des te egaler de lichtlijn zal worden. De Yphix LED strips zijn 5 meter en gemakkelijk in te korten. Er staat namelijk een schaartje afgebeeld op de strip, hier mag u knippen. Alle Yphix LED strips zijn eenvoudig te bevestigen door de sterke plakrand (van het merk 3M) op de achterkant van de strip. 

Naast inkort baar zijn alle Yphix LED strip dimbaar, bijvoorbeeld met een dimmer in de muur of radiografische afstandsbediening.

De lichtkleur is ook een belangrijke specificatie. Er zijn namelijk LED strips in verschillende wittinten en RGB strips die meer dan 1 miljoen kleuren geeft. Voor sfeervol licht kunt u warm wit of extra warm wit nemen. Een daglicht wit lichtstrip is perfect om bij te werken. Er is dus altijd wel een geschikte LED strip!

Waterbestendige lichtstrips.

Voor welke ruimte wilt u een lichtstrip kopen? In het ruime assortiment vinden we namelijk ook een LED strip geschikt voor vochtige ruimtes als badkamer en in de tuin. Deze IP68 strip is gehuld in siliconen, wat het waterdicht maakt. IP staat voor de stof- en waterdichtheid, een IP20 bijvoorbeeld is niet waterdicht. Gaat u een LED strip plaatsen in een ronde vorm of met veel hoeken? Dan is er een super makkelijke te installeren LED strips die hier speciaal voor is ontworpen. Tip: Bekijk onze inspiratiepagina’s voordat u een LED strip gaat kopen. Hier vindt u meer voorbeelden over de toepassing van LED strips.

Ideeën voor ledstrip toepassingen.

Badkamer verlichting als die van een luxe villa? U maakt het door een strip onder de badrand, achter de spiegel, onder het badmeubel of in het plafond te maken. Deze veranderingen zijn door de plakstrip op de achterkant heel eenvoudig te realiseren. Gaat u de badkamer verbouwen? Voor een nóg specialer effect plaatst u een strip in de douchemuur of in de vloer. Na een drukke dag ploft u eindelijk op de bank. Even tijd voor uzelf. Hierbij is sfeerverlichting erg belangrijk. Met een LED strip achter de bank, tv, schilderij of in de kast geeft u uw woonkamer iets speciaals. Creëer met kleuren de ideale setting voor onbeperkte ontspanning.

De keuken is een dynamische plek. Van snel ontbijten naar lang tafelen met vrienden en familie. Geef daarom de keukenverlichting wat extra luxe eb sfeerr met een LED strip in en onder de keukenkastjes, onder het kookeiland of als werkverlichting. Kies hiervoor een kleuren strip of een strip met een warm witte lichtkleur.

In de slaapkamer worden veel emoties gedeeld, waarbij het licht sfeervol en praktisch moet zijn. Een LED strip is hierbij een goede toevoeging. Bijvoorbeeld achter het bed, in de kledingkast of walk-in-closet, maar ook onder het bed. Een voordeel van een LED strip onder het bed is dat u altijd wat verlichting heeft als u ’s nachts eruit moet en uw partner niet wakker wilt maken. Voor oudere mensen en kinderen kan het een goede oplossing zijn als nachtlampje of anti struikel licht.

LED strips zijn niet alleen geschikt voor binnen gebruik. Gehuld in waterdicht siliconen zijn ze ook toepasbaar in de tuin, balkon, vijver, onder de veranda of overkapping, of in het tuinhuisje. Een makkelijke manier om tuinverlichting aan te leggen en ook nog eens super sfeervol!

Verder zijn LED strips perfect voor in een gameroom, mancave, bar, caravan, camper, boot, vrachtwagen of in de trap.


Dus, waar gaat u een LED strip plaatsen? Stuurt u een foto als het project af is? Wij zijn erg benieuwd en kijken uit naar het mooie resultaat!

Meer weten over welke LED strip geschikt is? Onze LED experts beantwoorden graag al uw vragen!

Delen: