Milieubewust & een lage energierekening

Net een nieuwe woning en druk bezig met de inrichting van de woonkamer, badkamer of keuken? Een uitstekend moment om na te denken over LED verlichting en milieubewuster wonen. Met als uitkomst een lagere energierekening, helpt u niet alleen het milieu maar ook uzelf.


Wat betekent LED?

In het Engels staat LED voor Light Emitting Diode, oftewel lichtuitstralende diode. In tegenstelling tot de gloei- en spaarlamp bevat de Led geen gloeidraad. Wanneer er in de juiste richting stroom door de diode wordt geleidt dan kan de diode direct licht uitzenden. De kleur van de LED is afhankelijk van het materiaal waarvan de LED is gemaakt.

Omdat de LED op een lager voltage werkt verbruikt het minder stroom. Dat is waar de energiebesparing vandaan komt. Een geeft per Watt veel meer Lumen (licht).

Als consument kunt u zelf de overstap realiseren. Zowel bij de bouwmarkt in de buurt als op het internet zijn de ledlampen te verkrijgen. De LED's zijn in verschillende kleuren(o.a. Rood, groen en blauw) en maten(strings en spots) verkrijgbaar.

De LED spots zijn aan te schaffen met en zonder armatuur. Het is dus ook mogelijk om alleen de lamp te vervangen. De behuizingen zijn in verschillend materiaal verkrijgbaar, het meest voorkomend zijn de aluminium modellen.


Toepassingen

Als u eenmaal de led spots aan hebt aangeschaft zijn ze op velen manieren te gebruiken. U kunt ze op een decoratieve manier gebruiken maar ook als algemene binnen- of buitenverlichting. Decoratief gezien kunt u dan denken aan badkamer- of keukenverlichting waarbij de led ook andere kleuren kan aannemen. Als buitenverlichting kunt u denken aan sfeervolle (kerst)verlichting of wandlampen en inbouwspots speciaal voor buiten.

Wilt u uw huis ook voorzien van LED verlichting? Bekijk ons ruime assortiment LED lampen, LED strips, LED spots, Inbouwspots etc. U kunt ze eenvoudig en snel online bestellen en ze worden ook nog gratis bij u thuisbezorgd!