Goed licht is essentieel, ook in of onder je kasten. Waar moet je op letten wanneer je aan de slag gaat met kastverlichting of geïntegreerde verlichting? Bedenk eerst wat je met de verlichting wilt bereiken voordat je de lampen aanschaft. Onze LED specialisten helpen je graag met handige tips.

Tip 1: Bedenk wat je wilt verlichten
Kastverlichting is toepasbaar in veel vertrekken van het huis. Zoals in de keuken onder de bovenkasten en in de kasten zelf. In de kledingkast of walk-in en natuurlijk de garderobekast. In vitrinekasten, open kasten en planken.

Keukenverlichting 

In de keuken: keukenverlichting in of onder je kasten brengt sfeervol of handig werklicht direct op je werkblad of in je kast.

 

In de kledingkast of garderobekast: in de vroege ochtend snel een outfit kiezen wordt een stuk makkelijker met kastverlichting

Vitrine

In een vitrinekast, boekenkast of open kast: Leg de nadruk op je meest favoriete items en breng meer sfeer in de ruimte waar de kast staat met kastverlichting.

Tip 2: Bepaal het doel van de kastverlichting: functioneel of accent 

Functionele verlichting zorgt er voor dat je goed kunt zien waar je mee bezig bent en het licht verhoogt de zichtbaarheid van items. Het licht is sterk en geconcentreerd. Alle YPHIX LED lampen uit de kastverlichting serie hebben een melkwit glaasje waardoor het niet hinderlijk is om in de lichtbron te kijken (LED inbouwspots uitgezonderd). Functioneel licht pas je toe in gesloten kasten en op het werkblad. Op het werkblad is het fijn om met een dimmer het werklicht te kunnen dimmen naar zachter, sfeervol licht. Zo komt je keuken nog mooier uit. Accentverlichting pas je toe in een open kast of vitrine kast. Ook hier is het belangrijk dat je niet direct in het lichtpunt kunt kijken. Zorg dat je niet te veel accentverlichting gebruikt, daarmee doe je het effect teniet. Ook hier is het heel fijn om het licht te kunnen dimmen, zodat de accentverlichting flexibel afgestemd kan worden op het moment van de dag.

Tip 3: Controleer schaduwval en voorkom hinderlijke schaduw
Bepaal hoe schaduwen vallen, en of dat hinderlijk is. Op het werkblad in de keuken is verlichting onder de bovenkasten ideaal om schaduwvrij perfect zicht te hebben bij het snijden en koken. Maar ook in kasten is het zinvol eerst goed te kijken waar je de lampen plaatst. De tips van onze LED experts: plaats de lampen niet te hoog en zorg dat de schaduw niet valt op hetgeen je zou willen uitlichten of accentueren.

Tip 4: Kies de juiste bediening voor het ultieme gemak
Wanneer moet het licht aan en wanneer uit? Kies de bediening die past bij je kast. De meest voor de hand liggende keuzes bij verlichting onder de (keuken)kast zijn bediening via een bewegingssensor of warmte sensor (PIR), zodat je nooit meer hoeft te zoeken naar een lichtknop in het donker. In de vroege ochtend of donkere avond meer licht nodig dan overdag, of wil je kunnen variëren van werklicht naar zachter sfeerlicht? Dim je LED verlichting dan naar wens. Plaats je de LED lamp graag in de kast. Dan is het heel handig om te kiezen voor een deursensor. De lichtbronnen schakelen dan in of uit bij het openen en sluiten van de deur. De deursensor is verkrijgbaar in verschillende varianten: inbouw, opbouw of als dubbele sensor.

Bekijk hier de complete kastverlichting sets van YPHIX. De elegante inbouw en opbouw kastverlichting oplossingen zijn van hoogwaardige kwaliteit, mooi afgewerkt en in veel gevallen dimbaar. Door de kleine maatvoering en zeer lage inbouwhoogte is er voor iedere kast wel een YPHIX kastverlichtingsoptie.


Heb je nog vragen over YPHIX kastverlichting? Of zou je graag extra advies willen hebben? Bel dan gerust met onze LED specialisten: ma-do 8.00-21.00u en vr 8.30-17.00u via 088 0100 400. Mailen kan natuurlijk altijd: [email protected]Direct op de hoogte van onze nieuwe blogs.

Abonneer op onze nieuwsbrief