IP-Code

 

Wat betekent IP ..

IP Codes classificeren de graad van bescherming die tegen het binnendringen van stevige voorwerpen (met inbegrip van lichaamsdelen zoals handen en vingers) binnen worden geboden, stof, toevallig contact, en water.

De cijfers wijzen op overeenstemming met de voorwaarden samengevat in de hieronder lijsten. Waar er geen beschermingsclassificatie met betrekking tot één van de criteria is, wordt het cijfer vervangen met de brief X.

Bijvoorbeeld, een elektrocontactdoos IP22 is beschermd tegen toevoeging van vingers en niet zal beschadigd worden of zal worden onveilig tijdens een gespecificeerde test waarin het aan verticaal of bijna verticaal druipend water wordt blootgesteld. IP22 of IP2X is typische minimumeisen ten aanzien van het ontwerp van elektrotoebehoren voor binnengebruik.

Het eerste cijfer wijst op de mate van bescherming die de bijlage tegen toegang tot gevaarlijke delen (b.v., elektroleiders, bewegende delen) en de toegang van stevige van buiten komende voorwerpen verstrekt.

 

Inhoud

Eerste cijfer

 

NiveauDe grootte van objecten wordt beschermd die tegenEfficiënt tegen
0Geen bescherming tegen contact en toegang van voorwerpen
1>50 mmOm het even welke grote oppervlakte van het lichaam, zoals de rug van een hand, maar geen bescherming tegen weloverwogen contact met een lichaamsdeel
2>12.5 mm

Vingers of gelijkaardige voorwerpen

3>2.5 mm

Hulpmiddelen, dikke draden, enz.

4>1 mm

Meeste draden, de schroeven, enz.

5beschermd stof

De toegang van stof wordt niet volledig verhinderd, maar het moet niet in voldoende hoeveelheid binnengaan om zich in de bevredigende verrichting van het materiaal te mengen; volledige bescherming tegen contact

6stofdicht

Geen toegang van stof; volledige bescherming tegen contact

 

Tweede cijfer

Bescherming van het materiaal binnen de bijlage tegen schadelijke toegang van water.

NiveauBeschermd tegenDetails
0beschermd niet
1druipend water

Het druipende water (verticaal dalende dalingen) zal geen schadelijk effect hebben.

2druipend water wanneer overgeheld tot 15°

Het verticaal druipende water zal geen schadelijk effect hebben wanneer de bijlage schuin tot 15° van zijn normale positie wordt overgeheld.

3bespuitend water

Het water dat als nevel bij om het even welke hoek tot 60° van de verticaal valt zal geen schadelijk effect hebben.

4bespattend water

Het bespatten van het water tegen de bijlage van om het even welke richting zal geen schadelijk effect hebben.

5water stralen

Het water dat door een pijp tegen bijlage van om het even welke richting wordt ontworpen zal geen schadelijke gevolgen hebben.

6krachtige waterstralen

Het water dat in krachtige stralen tegen de bijlage van om het even welke richting wordt ontworpen zal geen schadelijke gevolgen hebben.

7onderdompeling tot 1 m

De toegang van water in schadelijke hoeveelheid zal niet mogelijk zijn wanneer de bijlage in water in de bepaalde omstandigheden van druk en tijd (tot 1 m onderdompeling) wordt ondergedompeld.

8onderdompeling voorbij 1 m

Het materiaal is geschikt voor ononderbroken onderdompeling in water in de omstandigheden die door de fabrikant zullen worden gespecificeerd.
NOTA: Normaal, zal dit betekenen dat het materiaal hermetisch wordt verzegeld. Nochtans, met bepaalde types van materiaal, kan het betekenen dat het water kan binnengaan maar slechts zodanig dat veroorzaakt geen schadelijke gevolgen.

Moment...

X

{{var product.name}}

is aan uw winkelwagen toegevoegd


Verder winkelen Nu afrekenen