Garantie 2-5 jaar
Voor 23.59u besteld, morgen in huis*
Gratis verzending vanaf €49,95
Op rekening betalen mogelijk
Voor 23:59 besteld, morgen in huis.

LED TL Buis

Bespaar tot 65% op uw energienota door toepassing van LED TL, zonder concessies te doen op lichtopbrengst en/of kwaliteit. Eenvoudig te plaatsen in een traditioneel TL armatuur. LedLampenDirect biedt u keuze uit vier types YPHIX LED buizen, te weten LED TL Expert, Pro en Profit 10-pack. Om een goede keuze te kunnen maken, enige verschillen per type op een rijtje:

TL 10-Pack Profit Pro Expert
3 Jaar garantie 5 Jaar garantie  5 Jaar garantie
25.000 Branduren ≥ 50.000 Branduren  >50.000 Banduren
Normale lichtopbrengst Extra hoge lichtopbrengst  Extra hoge lichtopbrengst
Volledig glazen behuizing Aluminium bovenzijde Aluminium bovenzijde
Lichthoek 320° Lichthoek 160°  Lichthoek 200°
Vaste fitting Draaibare fitting Draaibare fitting
CRI 80 CRI ≥80  CRI ≥80 
Powerfactor > 0.9 Powerfactor > 0.95 Powerfactor > 0.9
22 results
Filter op icon-filter
22 results
Filter op icon-filter

Bespaar op uw energiekosten

In veel bedrijfspanden, winkels en kantoren zorgen TL armaturen voor een groot deel van de energiekosten. Door deze buizen te vervangen voor YPHIX LED TL buizen kunt u hier direct aanzienlijk op besparen. 

Voordelen van onze YPHIX LED TL buizen:

  • Veel lager energieverbruik
  • Direct goed licht (geen opstarttijd)
  • LED starter meegeleverd
  • Geen flikkering
  • Geen UV straling
  • Lange levensduur
  • 3 Of 5 jaar garantie

Het vervangen van TL voor LED TL

Bij elke LED TL buis leveren we een LED starter mee. Wanneer maar één buis in een armatuur gebruikt wordt (enkelvoudig armatuur) , kunt u eenvoudig de starter verwisselen voor de LED starter. Hierna kunt u de LED TL buis plaatsen.


Wanneer u een optimale energiebesparing wilt behalen, adviseren we het voorschakelapparaat uit de stoomkring te verwijderen. Bij een conventioneel TL armatuur gebruiken niet alleen de TL buizen energie, maar ook het voorschakelapparaat (ballast) blijft energie verbruiken. Dit kan oplopen tot wel 30% van het totale energie verbruik bij TL. In de omschrijving van elke LED TL buis geven we schematisch weer hoe u een TL armatuur aanpast. Hierdoor vervalt het verbruik van de ballast en dalen de energiekosten nog meer. Heeft u vragen over het aanpassen van uw TL armatuur, neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.


Bij het gebruik van een dubbel of viervoudig TL armatuur adviseren we het voorschakel apparaat altijd te verwijderen.

Wat is het voordeel van een smalle lichtbundel?

De ECO Pro en ECO Basic LED TL buizen hebben een lichthoek van 160°. Door de draaibare fittingen schijnt het licht meteen in de juiste richting en is eventueel ook te richten. Hierdoor gaat er bij deze buizen geen lichtopbrengst verloren in de reflector. De effectieve lichtopbrengst is daardoor bij deze LED TL buizen aanzienlijk hoger dan bij conventionele TL buizen.

LED panelen

Heeft u een viervoudig armatuur van 60 cm of een dubbel armatuur van 120 cm? Kijk dan ook eens bij onze LED Panelen. In een systeemplafond vervangt u eenvoudig uw TL armatuur voor een LED Paneel. Hiermee realiseert u meteen een lager energieverbruik en een mooie, strakke afwerking. Naast inbouw kunnen deze LED Panelen ook als opbouw of hangend gebruikt worden.


Heeft u vragen over onze LED TL buizen of bent u op zoek naar een andere LED lamp, dan horen we dat graag. We zijn op werkdagen tussen 08:00 en 20:00 bereikbaar via telefoon en live chat. Uiteraard kunt u ons ook altijd mailen. Alle bestellingen welke besteld en betaald zijn op werkdagen vóór 23:59 uur verzenden we nog diezelfde dag. Bij orders boven de € 49,95 rekenen we geen verzendkosten.