Garantie 2-5 jaar
Voor 23.59u besteld, morgen in huis*
Gratis verzending vanaf €49,95
Bezorging 7 dagen p.w.
Voor 23:59 besteld, morgen in huis.


Tips & inspiratie: LED verlichting voor in de woonkamer


Bent u aan het klussen, verbouwen of gewoon op zoek naar een nieuwe LED lamp?

Wij van LedLampenDirect helpen u graag op weg door het grote bos van LED verlichting

Op deze pagina vindt u tips en inspiratie over het (sfeervol) verlichten van uw woonkamer. Vind u het lastig om de juiste lamp en wattage te vinden? Hier helpen wij u ook graag bij. In de blogs leest u bijvoorbeeld alles over fittingen, wattages, praktische verlichting, sfeerverlichting en lichtkleuren. Het brede assortiment LED verlichting bestaat onder andere uit LED spots, inbouwspots, wandlampen, hanglampen en LED lampen in verschillende fittingen. Op deze pagina leggen wij u stap voor stap uit hoe u het beste tot de juiste lamp komt. In de eerste stap kiezen wij de fitting, de tweede stap geven wij hulp bij het dimmen van LED lampen en als laatste stap wordt de functie van de lamp gekozen. Komt u er na het lezen van deze tips toch niet uit of heeft u andere vragen? Onze LedLampenDirect LED experts kunnen u alles vertellen over LED verlichting in de woonkamer. Aarzel niet om ze te vragen, want in het juiste licht is alles mooier!

Zo kiest u de juiste verlichting voor uw woonkamer 

Welke fitting heeft mijn lamp? Het is een belangrijk gegeven, aangezien LED lampen verkijgbaar zijn in verschillende fittingen. Een E27 fitting past bijvoorbeeld niet in een E14 fitting. Om te voorkomen dat u de verkeerde lamp besteld hebben onze LED experts hieronder alle veel voorkomende lampen met fittingen op een rijtje gezet. Daarnaast hebben zij een hier een uitgebreide blog over geschreven. Mocht u er niet uit komen of andere vragen hebben? Onze LED experts zijn hiervoor elke werkdag bereikbaar.  

Eerste hulp bij dimmen

In stap twee bepalen we of de LED lamp dimbaar moet zijn, ja of nee. Wat we niet willen is een ongezellige woonkamer, toch? Het voordeel van dimbare verlichting is dat deze meer sfeer aan in uw woonkamer geeft, doordat de lichtsterkte op elk moment aan te passen is. Weet u nog niet zeker of u wilt dimmen? U kunt altijd een dimbare LED lamp aanschaffen en achteraf een dimmer toevoegen. Met een niet dimbare lamp heeft u deze keuze niet meer. Wilt u meer weten over welke dimmer geschikt is voor een LED lamp? Lees dan onze blog met alle ins en outs over het dimmen van LED verlichting.

LED lamp BT180

Welke soort verlichting is geschikt?

Als laatste kiezen we de functie van de LED lamp. Gaat deze een hele ruimte verlichten, alleen een bepaald object of dient het licht enkel voor het verhogen van de sfeer? Met onderstaande voorbeelden is deze keuze gemakkelijk gemaakt. Klik op het voorbeeld en alle lampen die hier geschikt voor zijn worden voor u op een rijtje gezet. Het kiezen van de juiste verlichting is nog nooit zo makkelijk geweest! 

Meer tips & tricks 

Onze LedLampenDirect LED experts leggen u in deze blogs alle ins en outs uit over LED verlichting. Van het aansluiten van LED verlichting in de woonkamer tot het kiezen van de juiste LED lamp, het komt allemaal aan bod. 

In de spotlights 

Deze producten uit ons ruime assortiment worden aanbevolen door onze LED experts. Speciaal voor u en perfect voor in de woonkamer! Wilt u meer advies over welke LED verlichting geschikt is voor uw woonkamer? Neem contact met ze op via telefoon, chat of e-mail voor een passend advies. 

LED Filament Gold voor extra sfeer


Met deze moderne industriële LED filamentlamp heeft u in een handomdraai extra sfeer toegevoegd aan uw woonkamerverlichting. Door het goud gekleurde glas is het licht van de LED lamp extra warm en sfeervol. Deze LED lamp heeft een unieke vorm en een echte eyecatcher. In een Pendel heeft u al een unieke hanglamp!

LED lamp BT180
Tint Inspiratie

Smartverlichting tint® 


Met deze slimme LED verlichting brengt u kleur in uw leven. De tint® verlichting is te bedienen met een afstandsbediening, maar ook met een app. Zoals die van Philips Hue. Maar ook zonder handen door het systeem te koppelen aan bijvoorbeeld Google Home. Ideaal! Het grote voordeel van tint® is dat deze gunstig geprijsd is en gemakkelijk uit te breiden. In letterlijk een handomdraai is deze LED verlichting te installeren. Met of zonder Wifi, het kan allemaal! U vindt tint® slimme LED lampen in een E27, E14 en GU10 fitting.