Artikelen 1 tot 10 van 34 in totaal

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Nieuw in het assortiment: De DimFlame lamp!

De lichtkleur van een LED lamp is al lang niet meer het “blauwe” licht wat vroeger nog wel eens te zien was. Toch horen we wel eens dat de lichtkleur nog wel wat warmer mag wanneer de lamp gedimd wordt. Dit horen we vooral wanneer er een dimbare halogeenlamp vervangen wordt. Wanneer u een halogeenlamp dimt, verkleurd hij naar een warmere kleur. Een LED lamp doet dit normaal gesproken niet, daarbij neemt alleen de lichtopbrengst af bij het dimmen.

Om deze reden heeft LEDLampendirect.nl een mooi nieuw product van YPHIX toegevoegd aan het assortiment. Dit is de GU10 Naos DimFlame lamp. Kenmerkend aan deze lamp is dat hij verkleurt bij het dimmen. Op volle sterkte geeft hij licht in een mooie extra warm witte kleur (2700K). Dit is vergelijkbaar met een halogeenlamp van 50 Watt. Gaat u de lamp dimmen, dan zal hij geleidelijk verkleuren naar een warmere tint. Om uiteindelijk in de laagste stand te eindigen bij een extra sfeervolle kleur van 2200 Kelvin. De Naos DimFlame lamp is hiermee een ideale vervanger voor wie goed licht wilt, maar het ook prettig vindt het terug te kunnen dimmen naar een sfeervolle warme stand.

Naast dat het licht van deze lamp verkleurt bij het dimmen is ook de kleurweergave (CRI) van deze lamp erg hoog. Dit betekent dat kleuren beter en helderder overkomen bij het licht van deze lamp. Hierdoor is deze lamp ook zeer geschikt voor het uitlichten van bijvoorbeeld schilderijen. Verder heeft de lamp een lichthoek van 35° en is hij qua maat vergelijkbaar met een normale GU10 halogeenlamp.

Zoekt u een geschikte dimmer bij deze lamp kijk dan bij de omschrijving op de site. Hierin geven we advies voor de aanbevolen dimmer en hoeveel lampen u hier maximaal op kunt aansluiten. Heeft u verder nog vragen over de juiste verlichting voor uw situatie? Neem dan contact met ons op via onze live chat, telefoon of mail. We helpen u graag verder.

Geplaatst in GU10 door LEDLampendirect

zoekgedrag naar led lampen in Nederland

Deze wintermaanden staan in Nederland niet alleen in het teken van de feestdagen, kou en donker, maar het is ook de periode waarin lampen, en dan met name LED verlichting, massaal wordt aangeschaft. Sinds de LED lamp in 2007 in Nederland in opmars kwam, is deze trend onverminderd doorgezet.


Duitsland zette de trend

De Duitsers begonnen in 2005 al met het online zoeken naar LED lampen, Nederland startte hier 2 jaar later mee en België sloot in 2009 pas aan. De Belgische consument blijft online nog steeds aanzienlijk meer naar LED lampen zoeken: ieder jaar is er een grotere piek in zoekvolume tijdens de wintermaanden waarneembaar. Ook in Nederland worden de tl-buizen en armaturen, halogeenverlichting nog steeds in verrassend hoog tempo vervangen door zuinige LED lampen: al 8 jaar lang wijst het online zoekgedrag uit dat de vraag naar LED lampen in Nederland onverminderd stijgt. Vooralsnog ziet het ernaar uit dat aankomende november, december en januari een nog grotere piek in zoekvolume zal worden gemeten. Het beloofd een goede periode te worden voor de LED lamp -fabrikanten en -webshops.

 

Duitse markt verzadigd?


Niet overal is de trend stijgend: in Duitsland lijkt het erop dat de meeste lampen van oude generaties inmiddels zijn vervangen met duurzame LED’s. In de piekmaanden van 2014 werd zelfs evenveel naar ‘LED lampen’ gezocht ten opzichte van de piekmaanden in 2013. Er was geen groei naar online zoekgedrag zichtbaar. Zal de Duitse ‘LED leuchte’ markt inmiddels verzadigd zijn? Komende wintermaanden zullen aantonen of de markt inderdaad verzadigd is, of mogelijk zelfs dalend.

 

‘Dimbare LED lamp’ grootste stijger

In Nederland is over 2015 gezien is de grootste stijger in zoekvolume binnen LED lampen het zoekwoord ‘dimbare LED lamp’. De online vraag naar de dimbare LED verlichting is zelfs met 40% gestegen. Daarnaast is de ‘LED lamp E27’ is het type verlichting waar het meest naar gezocht werd. LED lamp E27 is het type LED met een grote fitting. Daarna volgt de GU10 LED: dit type is de vervanger van de oude halogeen spots. LEDLampendirect.nl deed dit onderzoek naar online zoekgedrag op het gebied van LED lampen aan de hand van resultaten uit Google Trends. Google Trends is een dienst van Google die inzicht geeft wanneer en hoe vaak op bepaalde woorden is gezocht met de Google Zoekmachine. Gekeken is naar zoekvolume op termen als ‘LED lamp’, ‘LED lampen’, ‘LED leuchte’ en ‘led verlichting’.

 

LEDLampendirect.nl deed dit onderzoek naar online zoekgedrag op het gebied van LED lampen aan de hand van resultaten uit Google Trends. Google Trends is een dienst van Google die inzicht geeft wanneer en hoe vaak op bepaalde woorden is gezocht met de Google Zoekmachine. Gekeken is naar zoekvolume op termen als ‘LED lamp’, ‘LED lampen’, ‘LED leuchte’ en ‘led verlichting’.

Geplaatst in LED Lampen LED verlichting door Admin User

LEDlampendirect.nl streeft er naar om een zo compleet mogelijk assortiment aan LED verlichting bij u aan te bieden. Dus we zitten niet stil als het gaat om nieuwe producten! Er zijn alweer een paar mooie nieuwe producten bijgekomen en er staan nog een paar mooie producten aan te komen. In dit blog laten we zien wat we weer voor moois voor u in petto hebben.

Nieuwe kantelbare grondspots

Op dit moment worden er mooie nieuwe kantelbare grondspots naar ons verscheept. Uitgevoerd in mooi geborsteld RVS 316 en uiteraard IP67, waterdicht. De kantelbare grondspots zijn verkrijgbaar in een ronde en een vierkante variant. U kunt de grondspot kantelen en richten op de plek waar u dat wilt. Doordat de kantelbare grondspots IP67 waterdicht zijn is deze verlichting uitermate geschikt voor buitengebruik. We verwachten deze nieuwe kantelbare grondspots eind mei in onze webshop.

Nieuwe prikspots voor in de tuin

Uiteraard hebben we al een prikspot in ons assortiment. Maar om uw keuze te verbreden gaan we drie nieuwe prikspots aan ons assortiment toevoegen. De nieuwe prikspots zijn leverbaar in de kleuren aluminium, zwart, zwart met RVS voorring en grijs. Net als onze huidige prikspot zullen onze nieuwe prikspots ook IP65 waterdicht zijn en dus perfect geschikt voor plaatsing in de tuin. Hiermee hebben we dus weer een mooie uitbreiding van ons assortiment LED verlichting voor buitengebruik! We verwachten de nieuwe prikspots eind mei in onze webshop.

YPHIX GU10 LED lamp Naos 6,5 Watt dimbaar

Met deze prachtige LED lamp van YPHIX haalt u een mooi stukje LED verlichting in huis. De lamp geeft met 6,5 Watt een lichtstroom van maar liefst 400 Lumen! Met een kleurtemperatuur van 2700K geeft deze lamp een prachtig warm licht zoals u dat al gewend bent van uw halogeen lampen. Ook heeft deze lamp een hoge kleurweergave, CRI, van >80. Daarnaast kunt u deze LED verlichting een op een vervangen met uw bestaande halogeen verlichting en is de lamp perfect dimbaar met een normale dimmer. De YPHIX GU10 Naos 6,5 Watt dimbare LED lamp is nu al verkrijgbaar in onze webshop!

YPHIX LED strips met 900 SMD’s per 5 meter

Ook zijn we trots op onze nieuwste YPHIX LED strips met maar liefst 180 3528 SMD’s per meter, wat dus neerkomt op 900 SMD’s op de gehele strip van 5 meter! Hiermee krijgt u een zeer mooie en egale lichtlijn waarbij, bij toepassing in een LED strip profiel met diffuse of witte afdekkap, bijna niet meer te zien is dat er losse LED’s op de strip zitten. Ook zijn deze LED strips verkrijgbaar in IP68 waterdichte variant. Daarmee is hij prima te gebruiken voor het aanbrengen van mooie LED verlichting in bijvoorbeeld uw tuin. Onze YPHIX LED strips hebben standaard een kleurweergave, CRI, van >80. Onze prachtige nieuwe YPHIX LED strips zijn nu al verkrijgbaar in onze webshop!

Wilt u meer weten over ons aanbod LED verlichting of heeft u advies nodig? Neem dan contact met ons op. We zijn bereikbaar via telefoon, e-mail en chat.

 

Geplaatst in GU10 LED Lampen LED strips LED verlichting door Admin User

LED Strips kunnen op veel verschillende manieren worden toegepast. Ze zijn zeer geschikt voor gebruik als sfeerverlichting. Vaak worden LED Strips in combinatie met een profiel gebruikt voor een mooie afwerking. LED Strips kunnen op verschillende manieren gebruikt worden in een woning, maar ook in bijvoorbeeld een restaurant of winkel. In dit artikel geven we een aantal voorbeelden van de inzet van LED Strips.

LED Strips in een restaurant

De sfeer in het restaurant wordt door veel mensen ongetwijfeld als één van de belangrijkste aspecten bevonden bij de keuze voor een restaurant. Verlichting bepaalt voor een groot deel de sfeer. Om de juiste sfeer te creëren kunnen LED Strips dan ook uitstekend werken. Zo kan er bijvoorbeeld voor gekozen worden om dimbare LED Strips aan het plafond te gebruiken, waarmee de juiste lichtinval en sfeer boven de tafels gecreëerd kan worden. Maar LED Strips beperken zich niet alleen tot het plafond, ze zijn ook uitermate geschikt om bijvoorbeeld een opvallend verlichte bar te creëren. Hierbij kunnen verschillende kleuren LED Strips gebruikt worden om bijvoorbeeld een sfeervolle rood verlichte bar te realiseren.

LED Strips in een winkel

Een mooi interieur van een winkel is één van de dingen waar een winkelier aandacht aan moet besteden. In een winkel is het niet alleen belangrijk om de juiste sfeer te creëren, het is ook belangrijk dat producten goed verlicht worden. Met LED Strips kunnen accenten aangebracht worden in en buiten de winkel. Zo kunnen LED Strips toegepast worden om in bepaalde hoeken een kleurrijke uitstraling te creëren, displays of vitrines te verlichten of als sfeerverlichting van bijvoorbeeld een roltrap. Aan de buitenkant van de winkel zouden LED Strips gebruikt kunnen worden om op te vallen tussen andere winkels.

LED Strips in een woning

LED Strips kunnen in een woning eigenlijk in vrijwel elke ruimte gebruikt worden. In de woonkamer, keuken, badkamer, toilet, hal of op de trap, de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarbij kan ervoor gekozen worden om witte of warme kleuren te gebruiken, maar ook om met fellere kleuren een speciaal effect te creëren. Dit kan bijvoorbeeld ook gerealiseerd worden door indirect licht te creëren achter de tv of achter meubels. De LED Strips kunnen ook onder een zwevend (tv-)meubel gebruikt worden. Let er bij gebruik in de badkamer wel op dat u (spat)waterdichte LED strips gebruikt van minimaal IP54. Dan weet u zeker dat ze in een vochtige ruimte als de badkamer goed blijven functioneren.

Uiteraard zijn er nog talloze andere voorbeelden waar LED Strips (voor) gebruikt zouden kunnen worden. Heeft u hier een vraag over of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op, wij helpen u graag!

 

Geplaatst in LED strips LED verlichting door Admin User

Vrijwel de gehele verlichtingsbranche is gek op één soort verlichting: LED. Alhoewel verlichtingsexperts vertrouwd zijn met de voordelen van LED verlichting zullen veel consumenten zich afvragen waarom deze nieuwe verlichtingstechnologie zo populair is. Daarom volgen hier drie redenen waarom LED de toekomst van verlichting is.

# 1 Betrouwbaarheid

Zoals je wellicht weet is LED verlichting in feite tientallen jaren oud. Dit rijst de vraag: waarom neemt LED verlichting nu pas zo'n vlucht? Het antwoord is eenvoudig: betrouwbaarheid. Vroeger hadden LED lampen te kampen met een aantal technische problemen zoals oververhitting, een snelle achteruitgang van de lichtkwaliteit en een hoge kans op doorsmelten.

Gelukkig heeft de ontwikkeling van de LED lamp niet stilgestaan en is deze de laatste jaren flink gemoderniseerd. Moderne LED lampen hebben nu een buitengewoon lange levensduur, high-tech koelelementen om oververhitting te voorkomen en vormt het voor een lange tijdsperiode een kwalitatieve lichtbron. Nu dat LED verlichting betrouwbaarder is kunnen consumenten de voordelen van deze technologie ten volle benutten.

# 2 Rendement & Duurzaamheid

Een combinatie van minder geld te besteden, verandering in wetgeving en de vraag naar duurzame technologie heeft ervoor gezorgd dat consumenten meer behoefte hebben aan verlichting met een zuinig energieverbruik. Sinds 1 september 2012 mogen er in de EU geen gloeilampen meer worden verkocht. Althans, de voorraden die de winkels nog hebben mochten nog worden verkocht tot 1 september van dit jaar. Daarnaast is de LED lamp natuurlijk vele malen energiezuiniger dan een gloeilamp. Dit is naast dat het goed is voor je eigen portemonnee, ook nog eens goed voor het milieu. De EU verwacht dat de afschaffing van de gloeilamp een energiebesparing van 40TWh (terawatt hour) per jaar met zich meebrengt. Ofwel het verbruik van 10 miljoen Europese huishoudens.

Naast LED verlichting zijn er natuurlijk ook andere duurzame verlichtingstechnologieën, zoals spaarlampen en halogeen verlichting. Maar, LED-verlichting gaat veel langer mee. Een kwalitatieve spaarlamp kan 12.000 uur meegaan, maar een goede LED lamp kan langer dan 50.000 uur branden. Dankzij de indrukwekkende duurzaamheid en een lange levensduur is LED verlichting een zeer duurzame verlichtingstechnologie.

# 3 Flexibiliteit

Sommige verlichtingstechnologieën hebben beperkingen zoals in de toepassing, kleurtemperatuur, of ontwerp. LED verlichting heeft deze problemen niet. LED technologie vindt je terug in straten en huizen en bestrijkt een enorm scala aan kleurtemperaturen van 2700K-6500K en is voor vrijwel elke armatuur verkrijgbaar.

Als je eens rondkijkt in je huis zul je zien dat er veel plaatsen zijn waar LED verlichting kan worden toegepast. Van fel licht voor bijvoorbeeld in de keuken op je werkblad, tot LED spots als sfeerverlichting in je huiskamer.

Heb je nog vragen over LED verlichting? Plaats een commentaar of neem contact met ons op.

 
Geplaatst in LED verlichting door Admin User

Een aantrekkelijke en interessante etalage is een van de gemakkelijkste en meest effectieve manieren om klanten naar uw winkel toe te trekken. Wellicht kent u het beroemde Choccywoccydoodah van het programma op TLC. Zij weten hoe belangrijk een goede etalage is en hoe belangrijk de juiste belichting daarbij is.

Wist u dat het gebruik van sterke, heldere LED verlichting kan helpen? Producten zien er helderder en kleurrijker uit door gebruik van de juiste LED verlichting.

Gebruik van directioneel licht

Zo kan LED verlichting worden gebruikt vanwege zijn goede kwaliteit, betrouwbare en bovendien energiezuinige verlichting. Gebruik bijvoorbeeld GU10 spots om met directioneel licht bepaalde producten of schappen te benadrukken. Dit zal het oog van uw potentiële klant naar dit product toe trekken terwijl het voldoende verlichting geeft om het product goed te kunnen zien en de labels goed te kunnen lezen.

Creëer een sfeervolle ambiance met LED strips. Hiermee kun je je winkel geweldig onderverdelen in verschillende onderdelen.

Gebruik van LED verlichting met kleur

Speel in op de seizoen en daarbij behorende seizoensgebonden promoties door verschillende kleuren LED's te gebruiken. Gebruik warm licht in de zomer, rood licht bij valentijnsdag of geel licht met pasen. Met LED verlichting waarbij u de kleur kunt instellen kunt u altijd de juiste sfeer creëren in uw winkel en etalage. U kunt ook kiezen voor een LED die door een fade van kleur veranderd. Dit werkt erg goed bij producten die gericht zijn op ontspanning of luxe.

Voordelen van LED verlichting

Naast de hoge kwaliteit licht die u met LED verlichting kunt verkrijgen zijn er nog meer voordelen. Zo hebben LED lampen een veel lager energieverbruik dan de traditionele halogeen spots of gloeilampen. Ook geven LED lampen geen warmte af, waardoor ze ook gebruikt kunnen worden bij producten die onder hitte kunnen lijden zoals bijvoorbeeld voedsel of bloemen. Daarnaast is de levensduur van LED lampen veel groter dan bij andere stijlen van verlichting. U hoeft zich dus geen zorgen meer te maken over het hebben van genoeg reservelampen en het constant moeten vervangen van de lampen.

Denkt u dat uw winkel ook baat kan hebben bij LED verlichting? Kijk dan eens in onze webshop en vind de LED verlichting die bij uw winkel past.

Geplaatst in LED verlichting door Admin User

Beter in uw vel met LED

17-08-13 00:00

Led-verlichting in en om het huis zijn we inmiddels mee bekend. Ook hebben we het afgelopen jaar kunnen zien dat steeds meer gemeenten zijn overgestapt op de populaire leds. Er is zich nu een nieuwe trend aan het ontwikkelen waarbij LED ingezet wordt als medicatie.

Winter dip
In het donker naar uw werk, in het donker weer terug naar huis. De herfst en winter zijn donkere dagen en gevoelsmatig duren ze ook langer. We brengen meer tijd binnenshuis door, meestal in een slecht verlichte omgeving, en in de vrije tijd hangen we uren voor de TV of struinen we op internet. De biologische klok van ons lichaam raakt door deze veranderingen van slag waardoor er stofjes in het lichaam op het verkeerde moment of juist helemaal niet worden aangemaakt. Door het verkeerd of helemaal niet aanmaken van die stofjes kunnen er symptomen als moeheid, somberheid en weinig energie ontstaan.

Lichttherapie
Om de biologische klok van het lichaam weer op de rit te krijgen kunt u gebruik maken van lichttherapie met ledlampen. Dit is een veilige en natuurlijke manier om uw bioritme te herstellen. Lichttherapie in de vroege ochtend onderdrukt o.a. het slaaphormoon melatonine en resulteert in extra energie, een betere stemming gedurende dag en verbetert het slaappatroon.

Huid conditie
Nu weet u al wat meer over de mogelijkheden van LED en uw gezondheid, maar ook binnen de cosmetische wereld vindt Led steeds meer zijn weg. Zo kan LED een oplossing zijn bij de behandeling van acne of om de algehele conditie van de huid te verbeteren. Om de conditie van de huid te verbeteren wordt er gebruik gemaakt van 2 kleuren, blauw en rood. Blauw zorgt ervoor dat het licht alleen aan de oppervlakte van de huid zijn werk doet en is daardoor ideaal voor de behandeling van huidvlekken en oneffenheden zoals vervuilde poriën. Rood licht dringt dieper de huid binnen en stimuleert de productie van fibroblasten bij de aanmaak van collageen en elastine waardoor de huid strakker en voller wordt. Daarnaast wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd en is ideaal voor de behandeling van pigmentvlekken, wondjes, huidverslapping, et cetera.

Badkamer
Voor Ledlampen die bij lichttherapie en verbetering van uw huid noodzakelijk zijn kunt u het beste om advies bij uw huisarts vragen, deze zal u de nodige voorlichting geven en bekijken welke oplossing voor u het meest ideaal is.

Om de juiste sfeer te creëren, bijvoorbeeld bij LED badkamerverlichting, kunt u gebruik maken van led spots of ledstrips.

Geplaatst in LED verlichting badkamer door Admin User

In Schotland aan de University of Strathclyde wordt er hard gewerkt aan de ontwikkeling van Li-Fi (Light-Fidelity). Deze term wordt gebruikt om het goedkoop en draadloos communicatie systeem te omschrijven, wat de optische versie van Wi-Fi is.

Programma
De technologie realiseert netwerkverbindingen door zichtbaar licht toe te passen in plaats van radiogolven. De ontwikkeling van internet met behulp van led verlichting is een programma van 4 jaar wat ertoe moet leiden dat draadloze communicatie een bijkomend onderdeel van ledverlichting zal worden. En als het aan Martin Dawson en Harald Haas ligt zal ieder lichtgevend object zoals de TV, lamp, bewegwijzering, etc., binnenkort een tweede leven leiden als draadloos Li-Fi hotspot.

Ontwikkeling
De huidige leds worden niet kleiner dan 1 vierkante millimeter ontwikkelt. Het team onderzoekers werkt aan leds van micron afmetingen die dus duizend keer kleiner zijn en tot duizend keer sneller kunnen flikkeren. Het doorgeven van data gaat daardoor een miljoen keer sneller en daarbij kan elke micron led als pixel gebruikt worden. Schermen met deze leds kunnen dus licht produceren en o het zelfde moment ook informatie doorsturen. Misschien zal de nieuwe generatie consoles communiceren met de controller, smartphone en andere apparaten of het doorgeven van verkeersinformatie door gebruik te maken van de verlichting bij snelwegen.

Draadloos netwerk
Op een generaal niveau zal Li-Fi door huizen, werk- en commerciële ruimtes heen misschien toegepast gaan worden als verlenging van het draadloos netwerk. Li-Fi is gebonden aan het zichtveld en daardoor zal het nooit Wi-Fi gaan vervangen, maar het kan er wel goed mee samen gaan als extra aanvulling. Gebruik maken van de verlichting in huis als repeater van het het draadloos netwerk werkt beter dan het zoeken naar de perfecte Wi-Fi spot. Beeld het in: Mensen die zich verzamelen onder lantaarnpalen of billboards om zo aan de dagelijkse dosis internettoegang te komen.

Toekomst muziek
Het zal uiteindelijk ook mogelijk worden dat Li-Fi sensor capaciteiten krijgt, zoals een led ook kan dienen als lichtsensor of fotodiode. Met dergelijke sensoren zouden zelfs streepjescodes gelezen kunnen worden door de led verlichting.

Geplaatst in LED verlichting door Admin User

Grote keuze uit lampen. Voor welke lamp kies je?

De keuze voor een bepaalde soort lamp kan grote invloed hebben op de huizen van mensen en publieke instellingen waar zij gebruikt worden. Aangezien er een breed scala aan verschillende soorten lampen beschikbaar zijn is het aan te bevelen om de eigenschappen en mogelijkheden van elk van deze led lampen zorgvuldig te overwegen zodat de juiste en meest effectieve van deze lampen uitgekozen wordt. Een populaire lamp was de halogeenlamp dat een effectieve lichtbron bood, maar hiervoor is inmiddels de led lamp in de plaats gekomen. Er zijn vele soorten LED lampen en een van de meest populaire soort LED lamp is de G9 LED dat doeltreffend licht biedt en energie bespaart.

In welke ruimte gebruik je welke G9 LED Lamp? 

De G9 LED lampen zijn veelal verkrijgbaar in de kleuren warm en koel wit licht. De warm witte G9 LED lampen geven warm licht waardoor geadviseerd wordt om deze lampen te gebruiken in ruimtes als de slaapkamer en woonkamer aangezien het een warmer en meer gastvrij gevoel biedt. De koel witte G9 LED lampen geven een koeler licht af waardoor geadviseerd wordt om ze te gebruiken in een ruimte zoals de badkamer of keuken, aangezien het een koelere uitstraling biedt.Wanneer je weet welke sfeer en welk gevoel je wil uitstralen kunnen deze G9 LED lampen in iedere ruimte worden gebruikt om het juiste resultaat te behalen.

G9 LED lampen staan voor energiebesparing

De G9 LED lampen bezitten een aantal eigenschappen die bijdragen aan het effectief besparen van energie en het vermogen om een zo lang mogelijke periode effectief te werken. De G9 LED lampen komen in de plaats van de G9 halogeen lampen. Ze bieden echter genoeg licht om de 20W of 40W halogeenlampen te vervangen en zodanig dat de huiseigenaren tot 90 procent op de kosten van elektriciteit besparen. Dit is voor veel mensen een prettige bijkomstigheid en zeker voor diegenen die graag geld willen besparen op zowel hun maandelijkse als jaarlijkse elektriciteitsrekening. De G9 LED lampen zijn een goed alternatief voor de originele G9 halogeenlampen.

Ledlampendirect, jouw partner in ledverlichting

Bij Ledlampendirect ben je aan het juiste adres om de juiste led verlichting aan te schaffen. In de webwinkel kun je niet alleen kiezen uit G9 LED lampen maar is er ook volop keuze aan ledlampen, led strips en led inbouwspots. Ook kun je bij Ledlampendirect terecht voor advies over welke ledlamp geschikt is in welke situatie en voor welke armaturen de lampen geschikt zijn.

Geplaatst in Overig door Admin User

Dat tomaten gezond zijn dat wisten we al langer. De vrucht bevat veel vitamine C, carotenen, vitamine B1, vitamine B2, vitamine B6 en de mineralen kalium, fosfor en magnesium. Daarnaast bevat tomaat een kleurstof, namelijk lycopeen. Deze kan menselijke cellen beschermen tegen de negatieve invloeden van stikstofdioxiden. Ook zijn er sterke aanwijzingen dat de lycopeen in de tomaat een rol zou kunnen spelen bij bescherming tegen kanker.  Uit onderzoek blijkt nu hoe de frisse groenten nóg gezonder worden; door ze bloot te stellen aan LED verlichting.

Als de tomaat nog aan de plant groeit en deze extra licht krijgt dankzij LED verlichting, blijkt de tomaat bij het oogsten meer vitamine C te bevatten. Onderzoekers van de Universiteit Wageningen ontdekten dit door onderzoek te doen naar verschillende tomaatsoorten en verschillende lichtsterktes. Tussen de tomatenplanten en rondom de trossen werd LED verlichting opgehangen. Normaal gesproken hangen de tomaten tussen en onder de bladeren waardoor ze in de schaduw hangen. Met de LED verlichting die tussen de planten is geplaatst ontvangen de tomaten extra licht.

Maar welke tomatensoort wordt nou het gezondst van LED verlichting? De vleestomaat, de trostomaat of toch het cherry tomaatje? De onderzoekers onderzochten verschillende tomaatsoorten met zaadjes van verschillende zaadbedrijven. De vitamine C waarde bij de tomaat die het meest van LED verlichting profiteert nam met 100% toe. Ook bij de andere tomaatsoorten bleek dat de vitamine C waarde bijna werd verdubbeld ten opzichte van normaal gekweekte tomaten. Alle soorten tomaten profiteren dus vrijwel evenveel van de blootstelling aan LED verlichting. De hoeveelheid licht die nodig is voor een verdubbeling van de vitamine C waarde is vergelijkbaar met ongeveer een kwart van de natuurlijke lichtsterkte op een zonnige dag. Ook zonder natuurlijk zonlicht kunnen er dus gezonde tomaten worden gekweekt!

Of LED verlichting ook van invloed is op de overige voedingswaarden of de smaak van de tomaten is nog niet bekend en moet nog verder onderzocht worden. Of en wanneer deze supertomaten in de winkel komen te liggen is niet bekend.

Wilt u onderzoeken of u zelf ook gezonder wordt van LED verlichting? Neem dan eens een kijkje in onze webshop. Mocht u positieve resultaten ontdekken, dan horen wij dat uiteraard graag!

 
Geplaatst in LED verlichting Overig door Admin User

Artikelen 1 tot 10 van 34 in totaal

per pagina
Van laag naar hoog sorteren

Moment...

X

{{var product.name}}

is aan uw winkelwagen toegevoegd


Verder winkelen Nu afrekenen
Verder winkelen
Nu afrekenen