Sfeermakers: Kleurtemperaturen & hippe LED filament lampen

De LED filament lampen zijn helemaal van nu. Je ziet ze overal terug. In hippe panden met een industriële look of juist in horecagelegenheden die de LED lampen gebruiken om een gezellige sfeer te creëren. Maar natuurlijk ook in de woonkamer, boven de eettafel of in de keuken. Een lamp met veel mogelijkheden dus!

LEDLampendirect.nl biedt veel verschillende soorten en maten LED filament lampen. Maar welke LED filament lamp kun je het beste kiezen?

Kelvin waardes

Kleurtemperatuur

Bij het maken van deze keuze is het belangrijk om te letten op de kleurtemperatuur. Deze wordt aangeduid met de K van Kelvin. Hoe hoger het aantal Kelvin, hoe “kouder” de kleur van het licht. Bij plekken waar gewerkt wordt en waar dus helder licht nodig is, wordt vaak een hogere Kelvin waarde toegepast. Zo wordt in een kantoor vaak 3000K of 4000K toegepast. In een magazijn of werkplaats zal je een nog hogere Kelvin waarde tegenkomen tussen 4000K en 6000K. Het licht is dan bijna zo helder als daglicht. Voor verlichting in huis wordt meestal gekozen voor een waarde onder 3000K. Deze kleuren worden voornamelijk gebruikt als sfeerverlichting en zijn warmer van kleur. De meest voorkomende kleurtemperatuur is 2700K, dit komt overeen met de kleur van halogeen- en gloeilampen!

Op de website van LEDLampendirect.nl herken je de Kelvin waardes aan de volgende benamingen:

2200K                                     Extra sfeervol licht
2750K                                     Extra warm wit licht
3000K                                     Warm wit licht
4000K                                     Wit licht
6500K                                     Daglicht wit

Fittingen

De YPHIX LED filament lampen hebben een E27 (grote fitting) of E14 (kleine fitting). Daardoor kunnen oude gloeilampen direct één-op-één vervangen worden door LED filament lampen. Daarnaast bevatten de lampen de allernieuwste LED technieken, daardoor bespaar je ook nog eens 90% op de energiekosten.

Bekijk snel het assortiment LED filament lampen met een E27 of E14 fitting.

Vragen over LED of de LED filament lampen? Neem contact op met onze LED specialisten!

Ma-do tussen 08:00 en 21:00u, vr 8.30-17.00u is de klantenservice bereikbaar via:
Telefoon:  088 - 0100 400
E-mail: [email protected]
Liever chatten met een van onze medewerkers? Ga naar: https://www.ledlampendirect.nl/Direct op de hoogte van onze nieuwe blogs.

Abonneer op onze nieuwsbrief