Het gebruik van LED kastverlichting in huis

Nu de dagen weer korter worden en het langer donker is, wordt verlichting weer een steeds belangrijker element in huis. Wanneer u bijvoorbeeld in uw eigen schaduw staat met koken of u niet kunt zien waar u grijpt in de kast, kan kastverlichting een uitkomst zijn. Kastverlichting is een verlichting die u onder anderen in uw keukenkasten kunt bevestigen, of eronder zodat uw aanrecht goed belicht is. Kastverlichting wordt vaak op die manier gebruikt. Dit kan prettig werken wanneer u  met scherpe messen in de weer bent of uzelf waagt aan een bijzonder gerecht. Ook wanneer u ’s ochtends opstaat en een outfit uitkiest voor de dag kan kastverlichting een uitkomst zijn. U kunt op die manier op het juiste moment precies zien wat u wilt zien.

Wat is kastverlichting

Kastverlichting is verlichting die u in of rondom uw kast kunt aanbrengen om gericht licht te creëren. Dit verhoogt de zichtbaarheid van uw gewenste items zonder schaduwwerking te veroorzaken op plekken waar u dit liever niet hebt. Het is sterk en geconcentreerd licht, maar het is over het algemeen niet hinderlijk om in de lichtbron te kijken. Daarnaast is het vaak mogelijk om een dimmer toe te passen bij deze soort verlichting. Op die manier kunt u de verlichting op een praktische manier gebruiken, maar kunt u het dimmen wanneer u dit wilt. Denk bijvoorbeeld weer aan de keukenverlichting: wanneer u aan het werk bent in de keuken kunt u het licht goed laten branden, terwijl u wanneer u met vrienden in de keuken een borrel drinkt, u het licht kunt dimmen tot een gezellige sfeerverlichting.

Mogelijke plekken kastverlichting

Om u een beeld te geven van de plekken waarop u kastverlichting kunt bevestigen, geven wij u een aantal ideeën.

Keuken
Zoals hiervoor besproken is het een idee om kastverlichting toe te passen in uw keukenkasten.


Woonkamer
Wanneer u kastverlichting toe wilt passen in de woonkamer, zal dit voornamelijk zijn voor sfeer of het uitlichten van uw favoriete items.


Kledingkast
Als u ’s ochtends uw outfit voor de dag samen wilt stellen, is het natuurlijk fijn wanneer u de kleuren en stoffen goed kunt zien.


Bed
Verlichting aan de rand van uw bed, zodat wanneer u opstaat er meteen verlichting brandt en u goed kunt zien waar u loopt, zonder dat dit te fel is voor u of uw partner.

Bediening van kastverlichting

Kastverlichting is op verschillende manieren te bedienen. Zo kunt u ervoor kiezen om de verlichting te bedienen via een bewegingssensor, deze reageert op beweging, of via een warmtesensor (PIR), deze reageert op warmte. Deze vormen van bediening worden voornamelijk gebruikt in keukenkasten. Bij deze twee manieren van bediening hoeft u niet te zoeken naar een lichtknop in het donker. Zodra u de kast opent gaat de verlichting aan. Dit is vooral fijn wanneer het donker is in de kamer. Zo kunt u de inhoud van de kast of bijvoorbeeld het aanrecht goed zien zonder moeite te doen.

Daarnaast is het mogelijk om uw kastverlichting te dimmen. Zo kunt u variëren van werkverlichting naar sfeerverlichting in één handomdraai of de hoeveelheid licht aanpassen naarmate het buiten, en dus in huis, donkerder wordt. Zo is het dimmen van kastverlichting in de keuken multifunctioneel: werkverlichting tijdens het koken, sfeerverlichting tijdens de borrel!

Een andere manier van kastverlichting bedienen is een deursensor. De kastverlichting gaat aan bij het openen van de deur en gaat weer uit wanneer u de deur sluit.

Bekijk ook onze complete sets. In ons assortiment vindt u kastverlichting, werkverlichting en bed verlichting.

Heeft u nog vragen over deze soorten verlichting of heeft u bijvoorbeeld hulp nodig bij het installeren? Onze LED experts helpen u graag:

ma-do 8.00-21.00u en vr 8.30-17.00u via 088 0100 400

Mailen kan natuurlijk ook altijd: [email protected]