LED in de scheepsvaart

Vele toepassingen
Iedereen raakt zo langzamerhand steeds meer en meer bekend met LED lampen en de vele mogelijkheden waarbij LED toegepast kan worden. Zo zijn er LED spots, strips en dimmers, reclame borden, wordt het steeds meer toegepast in kwekerijen en tuinbouw en ziet u het veelal als decoratie voorbij komen. Dat LED ook in de scheepvaart zijn weg weet te vinden is een logisch vervolg.

Scheepvaart
De scheepvaart heeft hier met regelmaat mee te maken, 's nachts varen. Dit kan een behoorlijke opgave zijn omdat het zicht flink wordt beperkt en vooral met kaartlezen is dit een zeer bekend probleem. Nu kunnen LED lampen hier een uitkomst in bieden.

Belemmerd zicht
Om kaart te kunnen lezen tijdens de vaart is er licht nodig en dit zorgt voor de nodige problemen. Zonder licht kaartlezen is niet te doen en bij het licht aan en vervolgens weer uit moeten de ogen wennen aan de nieuwe situatie. Het wennen vergt veel van de ogen en brengt onnodige risico's met zich mee. Daar hebben ze nu een oplossing voor gevonden.

LED passer
Het Amerikaanse bedrijf Weems en Plath brengt iets nieuws op de markt, de ideale gadget voor in de schaapvaart. Het gaat hier om een nieuw soort kaartpasser met verlichting. Deze passer is zeer stevig en voorzien van 2 kleine rode Led lampjes die je doen verbazen over de hoeveelheid licht die daar vanaf komt. Een positie aflezen of in kaart zetten en het afpassen van afstanden kunnen nu zonder veel moeite in het donker gedaan worden zonder hulp van andere verlichting.

Rode LED lampjes
Deze rode LED lampjes zorgen ervoor dat er geen schaduwen op de kaart vallen en dat er toch voldoende licht is om de kaart te kunnen lezen. De lampjes zijn dan ook perfect geplaatst in de passer, net iets boven de punten. Ze hebben bewust gekozen voor rood licht omdat dit ervoor zorgt dat het nachtzicht niet verloren gaat, zo hoeven uw ogen niet steeds te wennen aan het donker en blijft uw nachtzicht bewaart. De batterijen gaan zo'n 20 uur mee en is een standaard model die u ook veel in horloges ziet terug komen. De veel voorkomende batterijen zijn ook op eenvoudige wijze te vervangen wat deze passer een nog aantrekkelijkere gadget voor de scheepvaart maakt.

LED Lampen Direct
Zelf Led lampen of LED strips toepassen? Bij LED Lampen Direct bent u aan het juiste adres wanneer het gaat om verlichting voor in en om uw woning, bedrijf of organisatie. Onze webshop heeft dan ook een ruim assortiment waardoor u altijd de juiste lamp voor de juiste situatie treft.