LED nu ook in de agrarische sector te vinden

Dat LED verlichting zijn opmars maakt in de consumenten sector en kantoren wereld kunnen we niet omheen. Topman van Philips, Frans van Houten, is er van overtuigt dat deze revolutie zich ook uitstekend naar de agrarische sector kan verplaatsen.

Groenten kweken

Groenten verbouwen in volle grond en de vele ruimte die daarbij noodzakelijk is, lijkt tegenwoordig overbodig. Met behulp van ledverlichting kan er flink wat ruimte bespaart worden. Door groenten in verschillende lagen boven elkaar te kweken met ledverlichting die aangepast is aan elke groenten, kunnen optimale groei en kwaliteit bereikt worden worden.

Nederland

In Nederland zijn er al diverse telers die met de led verlichting hun groente en fruit telen. Zij hebben nieuwe concepten om te telen met led verlichting uitgewerkt. Een goed voorbeeld daarvan is tuinbouwbedrijf Delicious uit Beesel. Zij hebben in samenwerking met Philips een compleet lichtplan of zoals ze het nu ook wel noemen, licht recept, uitgewerkt en telen ze al diverse groenten. Zo groeien er in speciale klimaatkamers kleine slaplanten in meerdere lagen boven elkaar. Bij de LED lampen is het lichtspectrum zo afgesteld dat de plantjes op de meest ideale manier kunnen groeien. Omdat ruimte, water en energie steeds schaarser worden is deze methode een uitkomst.

Cityfarming

Deze ruimte besparing zorgt ervoor dat er een revolutie ontstaat in waar men groenten verbouwt. In diverse grote steden in Amerika is deze manier van telen een welkome verandering. Dit duurzame concept zorgt ervoor dat het in steeds meer dicht bevolkte gebieden en steden wordt ingezet om voedsel op ongebruikelijke locaties te verbouwen. Waar er voorheen hoofdzakelijk op daken en terrassen groente en fruit werd geteelt heeft cityfarming zich nu ook uitgebreid naar de diverse stedelijke gebouwen. In New York zijn kennelijk al zo'n 20 gebouwen waar deze nieuwe techniek wordt toegepast en zij voorzien hiermee de stad van groente en fruit.

Kosten winnend

Het telen met behulp van Led verlichting is goed voor het milieu, maar ook de teler gaat er flink op vooruit. Hoe meer het kweekproces is geoptimaliseerd des te meer stijgen de opbrengsten. Daarnaast zorgt dit ook voor een stijgende kwaliteit van alle groente en fruit. Door het juiste licht recept toe te passen heb je door het hele jaar heen een perfecte productie, hierdoor is het altijd mogelijk om aan de vraag te voldoen.

GU10

GU10 LED (grote fitting) LED Lampen van LEDLampendirect.nl zijn van een dusdanige hoge kwaliteit dat u met deze LED lampen uw huidige verlichting 1 op1 kan vervangen zonder lichtverlies of kleur van het licht. Dit is voor de teler van belang om de kwaliteit te waarborgen. Daarbij krijgt u hiervoor een LED-lamp die tot wel 50.000 branduren meegaat en een energiebesparing oplevert tot 90 procent!